„Lordul Gunoaielor”, Ilie Ciuclea, a cucerit tot județul Cluj. Supercom a câștigat și Lotul I pentru colectarea și transportul deșeurilor din Cluj-Napoca, Huedin și 43 de comune. Contractul e de 81,8 milioane euro

Supercom București a câștigat și Lotul I al licitației pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale. Acest lot cuprinde municipiul Cluj-Napoca, orașul Huedin și 43 de comune situate în proximitatea acestora. Contractul este valabil pentru o perioadă de zece ani. Firma bucureșteană a câștigat și Loturile II și III, dar și salubrizarea și deszăpezirea străzilor din Cluj-Napoca. Practic, firma lui Ilie Ciuclea, supranumit „Lordul Gunoaielor”, a detronat Rosal, care deținea supremația gunoaielor în Cluj-Napoca de peste 15 ani.

Supercom București este deținută de mai mulți asociați: Ilie Ciuclea (53%), Florina Bubu (15%), Valentin Bubu (15%), Paula Ciuclea (6%), Roxana Georgescu Ciuclea (6%) și Maria Cristina Ciuclea (6%). Firma a fost înființată în 1993 și are obiect de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase. Anul trecut, firma lui Ilie Ciculea avea aproape 2000 de salariați, cifră de afaceri de aproape 58 milioane euro și profit de aproape 2 milioane euro.

Ilie Ciuclea a fost prim-vicepreședinte al UNPR București și senator PSD în perioada 2004-2008. Ciuclea este membru al Ordinului Cavalerilor Templieri Masoni ai Ritului York din România, iar în 2013, a fost ales Mare Comandor al acestuia.

În ceea ce privește Lotul I pentru colectarea și transportul deșeurilor municipale, conducerea Consiliului Județean Cluj a anunțat astăzi că „în urma derulării procedurii de evaluare a ofertelor depuse, a fost declarată câștigătoare propunerea înaintată de SC Supercom SA. Contractul va fi semnat după finalizarea perioadei de contestații”. Valoarea contractului este de 409.305.859,42 lei, fără TVA (81,8 milioane euro). 

Lotul 1 cuprinde Zona 1 – municipiul Cluj-Napoca și 30 de comune: Aghireșu, Aiton, Apahida, Așchileu, Baciu, Bonțida, Borșa, Căianu, Cămărașu, Căpușu Mare, Cătina, Chinteni, Ciurila, Cojocna, Dăbâca, Feleacu, Florești, Frata, Gârbău, Geaca, Gilău, Jucu, Mociu, Pălatca, Panticeu, Săvădisla, Sânpaul, Suatu, Tureni, Vultureni și Zona 2 – orașul Huedin și 13 comune: Beliș, Călățele, Ciucea, Izvoru Crișului, Măguri-Răcătău, Mănăstireni, Mărgău, Mărișel, Negreni, Poieni, Săcuieu, Sâncraiu, Râșca.

Reamintim, în acest context, faptul că pentru Loturile 2 și 3, care reunesc alte 35 de UAT-uri din județul Cluj, licitația a fost câștigată de același operator, care a început deja să efectueze serviciul de salubrizare. Lotul II are valoarea de 139.563.089,07 lei, iar Lotul III are valoarea de 134.004.396,78 lei.

Citește și:

Supercom intră în forță în județul Cluj. După Cluj-Napoca, va ridica deșeurile și din Turda, Câmpia Turzii, Dej și 31 de comune

După 15 ani firma Rosal a rămas fără contractul de salubrizare stradală și deszăpezire, licitația pentru Lotul I fiind adjudecată de SC Supercom SA. Primăria Cluj-Napoca a reușit în sfârșit să adjudece licitația pentru lotul I, după șapte ani în care contractul cu Rosal a tot fost prelungit din pix.

Citește și:

Rosal, aruncată la groapa de gunoi a istoriei. Supercom, firma ”Lordului gunoaielor”, se va ocupa de salubrizare și deszăpezire

Adauga comentariu