Locuitorii din Chinteni, îngropaţi în gunoaie

După locuitorii din Floreşti, Gilău, Căpuşu Mare şi Măguri Răcătău, a venit rândul celor din Chinteni să fie îngropaţi în propria mizerie, la propriu.

"În Chinteni nu se mai ridică gunoiul deloc deoarece primăria nu are bani să plătească serviciile de salubritate, cu toate că cetăţenii comunei au plătit taxa de salubritate la primărie", ne scrie un locuitor din comună, sufocat de gunoaie.

Am cerut şi poziţia primarului, Lucia Suciu.

"Gunoaiele nu au fost ridicate de două săptămâni. Este o problemă cu taxa aceea de mediu de 80 de lei pe tonă, pe de o parte, pe de altă parte este licitaţie publică pentru derularea acestui serviciu la nivelul comunei Chinteni, licitaţie care nu este adjudecată momentan. Suntem în procedura", a precizat unul din cei mai vocali primari din judeţ.

Cei care au operat la nivelul comunei Chinteni nu mai au contract şi toată lumea aşteaptă să vadă ce se întâmplă la licitaţie. Brantner-Vereş, compania care a operat până acum două săptămâni în comuna clujeană, se pare că a fost sub aşteptările primăriţei.

"Sunt foarte mulţi locuitori care nu şi-au achitat taxa de salubritate. Locuitorii sunt obligaţi să achite această taxa pentru salubritata şi vor trebui să înţeleagă cu toţii, sperăm că o dată cu licitaţia publică să avem un operator mult mai serios. Într-o săptămâna vom rezolva. Noi vom achita partea restantă a cetăţenilor, urmând să ne recuperăm banii, dar, dat fiind faptul că suntem la început de an, încă nu funcţionează Trezoreria, Finanţele nu au închis anul trecut şi undeva după 20 vom şti exact", a punctat Lucia Suciu.

Soluţia este una temporară, până la adjudecarea licitaţiei. Totuşi, prblema cea mare o reprezintă Centrul de Management Integrat al Deşeurilor, un proiect semi-ratat, pentru care abia prin 2018 se întrevede o demarare în forţă a acţiunilor.

"Într-o altă ordine de idei, ştim cu toţii că aceste probleme sunt cauzate de neducerea la îndeplinire a proiectului european care vizează rampa de deşeuri menajere. Vina comunei Chinteni este într-o proporţie foarte mică, în contextul în care domnul Tişe nu a clarificat la nivelul judeţului Cluj această problemă. Această problemă nu o avem numai la Chinteni. Această problema o au toate comunele de la nivelul judeţului Cluj", a mai punctat primăriţa din Chinteni.

Lucia Suciu susţine că în termen de o săptămâna se va rezolva problema gunoaielor din Chinteni. Să vedem dacă aşa va fi. Reprezentantii Brantner-Veres nu au putut fi contactati.

Adauga comentariu