Locuitorii de pe Memorandumului se plang ca santierul ii blocheaza in locuinte

Organizarea de santier de la lucrarile de pe strada Memorandumului starneste nemultumirea locatarilor. Acestia se plang ca firma care executa lucrarile de modernizare a strazii nu s-a gandit la diminuarea disconfortului creat riveranilor.

Strada Memorandumului - asa cum arata in 25 aprilie 2015, ora 9.45. Viarom, firma care realizeaza lucrarile de modernizare a strazii Memorandumului, nu are nicio problema în a bloca locatarii strazii în propriile locuințe. E foarte bine ca se realizeaza lucrarile de modernizare, dar modalitatea de gestionare a santierului este sub orice critica. Probabil ca Primaria Cluj-Napoca, contractantul lucrarii, ar trebui sa urmareasca modul de realizare a lucrarii si sa solicite firmei Viarom sa gestioneze santierul astfel încât locuitorii strazii Memorandumului si alte persoane sa se poata deplasa pe trotuar”, ne-a scris Ariana Vacaretu.

Pe de alta parte reprezentantii Primariei spun ca santierul presupune un anumit grad de disconfort, iar constructorul a fi amendat daca nu respecta termenul stabilit pentru finalizarea lucrarilor.

Termenul pentru aceasta latura a strazii Memorandumului este finalul lunii mai. Daca vor depasi termenul vor fi amendati”, a precizat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Societatea care a castigat proiectul de refacere a infrastructurii in Orasul Comoara este Viarom Construct, parte a grupului francez Eurovia, cu o oferta financiara de aproximativ 17 milioane de lei. Proiectul de reabilitare a celor patru artere - Memorandumului, Calea Motilor, Avram Iancu si I.C. Bratianu – prevede atat refacerea trotuarelor cat si a drumului. Strazile vor fi refacute de la nivelul de fundatie si asfaltare, iar trotuarele vor beneficia de o reabilitare in acord cu zona istorica in care sunt situate.

Comentarii

Cornelia

27.04.2015 13:31

La cat de bine se misca Dorel, mai mult ca sigur lucrarile se vor prelungi pana in toamna. Ce le pasa lor de o amenda? Pentru o lucrare se o asemenea amploare, mai ales ca vorbim de Fonduri Europene, ar trebui sa existe un responsabil al primariei care sa verifice in fiecare minut al zilei cum se desfasoara lucrarile. Pentru ca stim, in Romania se lucreaza doar impins de la spate. Din pacate, dupa ce au castigat licitatia, cei de la Viarom considera ca sunt stapanii proiectului iar Primaria sta linistita la birou, asteptand sa le cada rapoarte din cer. Bravo!

Sebi

27.04.2015 13:44

Ca la noi la nimeni! Nu putem acum sa fimm ipocriti si sa criticam faptul ca se reconstituie drumul dar pe langa faptul ca aceasta constructie s face c viteza melcului si mai ales la orele de varf provoaca si niste ambuteiaje acum mai izoleaza si louitorii in propriile locuinte. Asta deja pentru mine nu mai este indiferenta si este o lipsa totala de bun simt. Ar trebuii ca acea firma sa isi stranga molozul, dalele si ce o mai fi pe acolo si sa lasa trotuarul totusi functional. Dar asa se lucreaza in romania si asta datorita faptului ca nu se ia nici o masura in aceasta privinta

X

27.04.2015 16:58

Am fost acum cateva zile pe acolo. E dezastru cum isi bat joc de noi, cetatenii. Nu mai poti sa arunci un ac. Daca vrei sa mergi sa te plimbi, trebuie sa treci strada. Si ce plimbare cand ajungi acasa plin de praf, mai ceva ca un spalator de drumuri. Am ajuns de rasul curcilor. Sa vedeti ce fain o sa rada strainii de noi cand o sa inceapa evenimentele legate de Cluj, Capitala lu' Dumnezo.

Radu

28.04.2015 09:44

@ X: acum, fara suparare... nu te duci sa te plimbi in zona care se lucreaza! Nu e problema ca se lucreaza (e foarte bine) doar ca trebuie sa se gandeasca si la cei care locuiesc acolo. Ceilalti care vor sa se plimbe, sa ocoleasca zona. Nu e greu.

Ion

28.04.2015 13:26

Lucrarile stagneaza. Ma mir ca vad un minim de progres de la o saptamana la alta pentru ca nu ii vad lucrand. Alo, responsabilii din primarie ! Nu mai acordati termene ca in 1985 - sunt alte vremuri - totul trebuie facut la un sfert din timp, doar se poate lucra si noaptea.

Adauga comentariu