Locuitorii de pe Bulevardul Muncii sunt disperati: "Probabil se asteapta sa moara cineva si abia dupa aia sa intervina"

Cai si porci pe strada, carute parcate vesnic pe marginea trotuarelor, gunoaie doldora, miros insuportabil – e situatia cu care se confrunta de ani buni clujenii care locuiesc pe Bulevardul Muncii, acolo unde orasul de cinci stele al Ardealului se transforma intr-o adevarata favela.  

In traficul de pe Bulevadrul Muncii, caii si cainii sunt la ei acasa. E un miros insuportabil, mai ales la temperatura asta. Oamenii cresc cate 20-30 de porci, plus 10-12 cai. S-au facut sesizari peste sesizari, dar autoritatile nu au facut nimic. Se anunta unii pe altii, vin in control, cateodata dau si o amenda, dar nu se face nimic concret. Probabil se asteapta sa moara cineva si abia dupa aia sa intervina”, spune, disperata, o clujeanca ce locuieste in zona.

Nu vrea sa-si spuna numele, de frica vecinilor. Pana acum, casa i-a fost vandalizata in mai multe randuri. Prin ferestre i-au intrat, in miezul zilei, bolovani aruncati cu ura de la marginea drumului, gardul i-a fost rupt in miezul noptii. A sunat de nenumarate ori la politie, a facut sesizari la Primarie, dar situatia din jurul casei ei nu face decat sa se inrautateasca pe zi ce trece.

De un an jumatate, numarul cailor si al porcilor a crescut peste masura, animale pe care proprietarii le hranesc cu gunoaie; e un focar de infectie aici. E zona industriala a Clujului, locul unde au sediul atat de multe firme. Printre ele, si Emerson, o firma mare. De multe ori, autobuzele companiei stau ca sa-si scoata oamenii de aici caruta din curte. E trist ca acceptam situatia asta si ca nimeni nu face nimic in aceasta privinta”, mai spune femeia.

De neputinta autoritatilor se plang si ceilalti vecini de pe strada, care simt ca au ajuns la limita rabdarii.

Ies cu caii pe strada. Stau cu animalele in fata casei si incurca toata circulatia. Nu poti sa stai de miros, taie porcii pe afara, urla, zici ca nu-i in Cluj, efectiv. Din pacate, autoritatile nu fac nimic. Tot timpul ne spun ca i-au amendat si cam atat”, marturiseste un alt vecin.

Reprezentantii municipalitatii spun ca pe Bulevardul Muncii, pentru situatiile de care se plang oamenii, au fost aplicate doua amenzi in valoare de 1.500 de lei fiecare, una anul acesta si una anul trecut.

 

sursa foto: stiridecluj.ro

Adauga comentariu