Locuințele s-au ieftinit la nivel național, dar s-au scumpit în Cluj. Care e prețul mediu de vânzare pentru un apartament

Piața imobiliară a înregistrat o ușoară creștere la nivel național, dar, paradoxal, este mai scumpă în Cluj. Indicele imobiliare.ro arată că în luna martie, față de luna aprilie, prețul apartamentelor a scăzut cu 0,7%. În Cluj, însă, proprietarii care au imobile de vânzare au majorat prețurile cu circa 0,1%, față de luna martie.Astfel, acum, prețul mediu de vânzare al unui apartament este de 1.560 de euro/mp. 

Această creștere vine după ce în martie, prețurile locuințelor disponibile spre vânzare în Cluj-Napoca așteptările vânzătorilor s-au diminuat în cea de-a treia lună a anului (chiar dacă nu substanțial).

Cluj-Napoca se situează pe a doua poziție (atât în topul trimestrial, cât și în cel anual), prețul mediu solicitat pentru un apartament majorându-se cu 1,7% în primele trei luni din 2019 și, respectiv, cu 6,4% în ultimul an.

Deși se vorbește despre izbucnirea unei crize, ce va afecta sectorul imobiliar, experții în imobiliare din județul Cluj sunt de părere că aici, acest sector nu va fi afectat. Chiar dacă în 2019 creșterile prețurilor la locuințe nu  vor fi spectaculoase, acestea se vor tempera, dar vor rămâne la nivel ridicat.

Adauga comentariu