Locuinte sparte in Floresti. Se intensifica activitatea infractionala in prag de sarbatori

Nu mai putin de patru locuinte au fost pradate de hoti ieri in comuna clujeana Floresti. Politia face cercetari, iar oamenii dau avertismente pe retelele de socializare.

Patru apartamente au fost sparte in plina zi ieri pe strada Porii din Floresti, iar hotii au reusit sa sustraga mai multe bunuri fara sa lase vreo urma, ba chiar au si incuiat usile inapoi la plecare. Pagubitii banuiesc ca ar actiona la pont si ca ar avea chei sau ustensile speciale, din moment ce usile nu au fost fortate.

“In blocul meu au spart 4 apartamente azi. Hotii descuie usile cu o cheie speciala. Nu va lasati lucruri de valoare in casa”, a avertizat una dintre pagubiti pe grupul destinat comunitatii florestene.

“Politia a fost anuntata, s-au luat amprente. Daca aveti bunuri de valoare, ascundeti-le cumva. Mie mi-au luat un laptop si bijuterii. Au o cheie speciala din ce am inteles de la politie”, a aratat un alt pagubit.

“Nu e cazul de chei copiate. Sunt ustensile care se pot lua inclusiv de pe net. Cat despre politie... fac si ei ce pot cu ceea ce au si ei in dotare. Nu cred ca vreunuia dintre ei le convine la 12 noaptea sa stea sa ia amprente si declaratii ... ideea e ca trebuie sa avem si noi grija. Daca tot avem interfon la usi... hai sa nu mai lasam sa intre toti care ne suna la interfon sau oamenii care stau la usa. Nu ii cunosti. .. asta e. Sa stea afara”, a fost de parere un alt locatar.

Oamenii s-au sfatuit sa isi monteze sisteme de alarma si sa fie mai precauti cu strainii, deoarece se asteapta ca aceste activitati sa se intensifice in aceasta perioada. Intre timp politia a deschis o ancheta.

“Ieri au fost depuse patru plangeri privind savarsirea unor furturi din locuinta la Sectia 6 Politie Rurala Floresti. Politistii fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si tragerii acestora la raspundere penala”, a declarat Carmen Jucan, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj.

Adauga comentariu