Locatar de pe strada Edgar Quinet: ”Locuim langa padure, traim ca atare!”

Strada Edgar Quinet ramane fara indoiala simbolul neputintei administratiei locale. De zece ani, Primaria nu a reusit sa o preia in administrare motiv pentru care locuitorii de pe Edgar Quinet sunt privati de asfalt, cosuri de gunoi, iluminat public si mijloace de transport in comun, desi platesc impozite catre municipalitate la fel ca restul clujenilor. Mai nou, calea de acces spre statia de autobuz de pe strada Campului a  fost blocata de un proiect imobiliar, astfel incat, cetatenii sunt nevoiti sa mearga pe jos mai bine de 15 minute, pentru a putea beneficia de serviciile transporului public. 

Locuitorii de pe strada  Edgar Quinet sunt nemultumiti de faptul ca recent o scurtatura inspre statia de autobuz a fost intrerupta de un proiect imobiliar. Dezvoltatorul a restrictionat accesul masinilor si al pietonilor in zona respectiva prin montarea unor porti actionate electric pe motiv ca este proprietate privata. Cetatenii afectati de decizia dezvoltatorului imobiliar solicita Primariei introducerea unei linii de autobuz care sa le faciliteze accesul in oras.

“Doresc sa va aduc la cunostinta urmatoarea situatie din renumita zona Edgar Quinet. Locuitorii acestei zone care nu detin un autoturism si doresc sa foloseasca mijloacele de transport in comun, pana nu demult puteau sa se deplaseze catre statia Eugen Lovinescu Vest a autobuzului cu numarul  42 din strada Campului. Dat fiind faptul ca de mai bine de un an s-a inceput constructia ansablului de blocuri Tribeka, pe strada Eugen Lovinescu, cei care locuiesc pe Edgar Quinet pana inclusiv la numarul 12 al acestei strazi, nu mai au cum sa ajunga in aceasta statie. Motivul este dureros: cei care construiesc acest ansamblu au interzis sa se mai circule prin acea zona, argumentand ca este proprietate privata si de putina vreme au instalat si porti electrice pentru a bloca accesul atat autoturismelor cat si pietonilor. De asemenea in fata blocului Edgar Quinet 12 este un teren nefolosit, s-ar putea facilita accesul pe acolo catre strada Eugen Lovinescu iar mai apoi catre statia de autobuz, dar de asemenea este proprietate privata si nestiind cine este proprietarul nu pot lua legatura cu el. Solutii pentru aceasta problema ar fi: deplasarea catre statia de autobuz Balea Vest, sau catre statia Izlazului care bineinteles sunt la 15 minute distanta, pe cand la aceasta statie se ajunge in 5 minute sau introducerea/prelungirea unei linii de autobuz catre acea zona demult uitata de administratia locala. Aceasta este o problema minora pe langa celelalte colosale cum ar fi: asfaltatul strazii, trotuarele, iluminatul public, cosurile de gunoi, semnele de circulatie. Stam langa padure, traim ca atare” a reclamat Edita Prichici pe site-ul domnuleprimar.ro

 

Adauga comentariu