Localnicii din Borhanci solicită semaforizarea intersecției gâtuite: „Comisia de circulație este suverană... Acolo toate lucrările sunt blocate, până când nu se face centura”

Exasperați de amânarea măsurilor pentru descongestionarea traficului din zona Borhanci, localnicii solicită administrației locale realizarea unui studiu pentru semaforizarea intersecției a cărei modernizare adună deja câțiva ani de promisiuni. După ce ani de zile PNL-iștii din administrația locală au făcut ping-pong cu preluarea unui teren de la USAMV pentru extinderea arterei, acum proiectul de modernizare a intersecției Borhanci-Brâncuși-Romul Ladea-Fagului a fost condiționat de un alt proiect, cel al centurii metropolitane. 

Comisia de circulație, „suverană” într-un municipiu blocat

Localnicii din colonia Borhanci i-au solicitat primarului Emil Boc, în direct, realizarea unui studiu pentru semaforizarea intersecției din zonă. 

„Comisia de circulație va analiza dacă mai mult încurcă ori mai mult rezolvă un asemenea sistem acolo.

Știți bine că acolo toate lucrările sunt blocate, până când nu se face centura, tocmai pentru a putea să găsim o soluție la ceea ce înseamnă intrarea-ieșirea din Borhanci.

Comisia de circulație va prelua această idee și ne va da un răspuns, dacă rezolvă sau nu”, a apreciat Emil Boc. 

Într-un municipiu blocat din cauza traficului, așa-numita Comisie de circulație este „suverană”, potrivit edilului. 

„Am promis ce promit specialiștii. Nu pot să promit altceva. Ce ne spun specialiștii că se poate face, aia se face. 

Și Comisia de circulație este suverană!

Nu pot eu să iau decizii, pentru că acolo trebuie să se respecte regulile de siguranță ale cetățenilor și ale participanților la trafic. 

Unde se poate, se poate; unde nu se poate, nu se poate. E treaba Comisiei de circualție. Dacă ei îmi propun, eu aprob”, a argumentat Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: Strada Constantin Brâncuși se extinde, da’ numai pe jumătate. Restul arterei e blocată de șantierele imobiliare FOTO

Deputatul PNL de Cluj, Sorin Moldovan, a fost unul dintre inițiatorii unui proiect legislativ pentru „transmiterea unor imobile-terenuri, din domeniul public al statului român și administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, în proprietatea publică a Muncipiului Cluj-Napoca pentru supralărgirea și modernizarea străzilor Constantin Brâncuși-Brohanciului, în vederea asigurării unui trafic fluent în zonă”. 

Proiectul legislativ a înaintat destul de greu, dar într-un final, în zona Borhanci, USAMV a transferat Primăriei terenul necesar pentru amenajarea unui sens giratoriu, care ar fi trebuit să fluidizeze traficul rutier din această zonă periferică a orașului. 

Din păcate, odată terenul ajuns în proprietatea Municipiului Cluj-Napoca, extinderea arterei Brâncuși și, implicit, a sensului giratoriu din Borhanci, au fost puse pe hold.

Administrația PNL-istă locală a condiționat acest proiect de realizarea Centurii Metropolitane. 

Până anul trecut, tergiversarea extinderii Brâncuși-Borhanci era pusă în seama Guvernului anterior. 
Din 2021 începând, extinderea – cu terenul USAMV trecut în curtea Primăriei – a fost condiționată de Centura Metropolitană. 

Adauga comentariu