Localnicii din Borhanci care au solicitat suplimentarea stațiilor de transport, luați la mișto de CTP: „Își bat joc de noi, mergem pe frig cu copiii pe jos la școală”

Situația localnicilor din Borhanci este departe de a fi roz: pe lângă faptul că traficul este blocat în permanență la intersecția Borhanciului cu străzile Fagului și Romul Ladea, în această zonă unde mii de clujeni s-au trezit doar cu blocuri-dormitor fără alte utilități, transportul public este un lux. Situația este cu atât mai gravă cu cât localnicii au semnalat problema programului orar al transportului public din această zonă, precum și numărul insuficient de stații de autobuz, către Compania de Transport Public, încă de acum două luni.

CITEȘTE ȘI: Borhanci, un proiect alunecos pentru Primăria lui Boc

Cazul a fost semnalat de un clujean pe adresa redacției Ziar de Cluj:

„Bună, 

Și eu am făcut cerere la CTP: și nici un răspuns. Am adunat semnaturi. Si tot nimic pt o stație pe str Borhanciului. Si cand sun, mi-au spus să avem rabdare.

Și ca de ce am cumparat apartamentul aici daca am stiut că nu e statie. Rusine!”, a semnalat un localnic din zona Borhanciului situația dificilă cauzată de lipsa stațiilor de transport și a curselor care circulă la distanțe foarte mari. 

„M-au pus sa adun semnaturi. Asta am dus o la primărie vineri, ca de 2 luni CTP isi bate joc de noi. Își bat joc de noi mergem pe frig cu copii pe jos la școală”, a notat cititorul Ziar de Cluj

Două linii de transport public – linia 20 și linia M13 – acoperă zona coloniei Borhanci. Însă, din păcate, intervalele orare la care circulă transportul public aici este unul considerabil, ajungând și la 45 de minute distanță între curse. Iar numărul stațiilor este insuficient. 

Această situație a fost semnalată de Ziar de Cluj încă din septembrie 2019, dar după cum notează localnicii din zonă, circulația autobuzelor a rămas la fel de precară aici. 

CITEȘTE ȘIStrada ROMUL LADEA. Acolo unde se termină civilizația, începe marea căpătuială FOTO

Ziar de Cluj a luat legătura cu directorul Companiei de Transport Public, Liviu Neag, care a declarat că linia de circulație a transportului public spre colonia Borhanci a fost suplimentată demult, că CTP Cluj are în permanență în vizor îmbunătățirea condițiilor de transport, că până și o stradă paralelă (probabil, Romul Ladea) a beneficiat de o suplimentare a transportului public. 

Între timp, publicăm mai jos cererea adresată de locuitorii din zona Borhanci în noiembrie 2019, înregistrată de Compania de Transport Public. 

Conform cititorului Ziar de Cluj, situația din colonia Borhanci a rămas neschimbată: 

„Ca urmare a distanței foarte mari între stațiile de transport în comun pe linia 20 și M13, Alverna Vest – Antim Ivireanul, locatarii străzilor Alexandru Roșca, Borhanciului 1-24, Bosskai Istvan vă roagă să aprobați înființarea și marcarea corespunzătoare a unei noi stații de autobuz, pe ambele sensuri de mers, în regiunea străzilor mai sus menționate”, notează clujenii din zona Borhanciului în solicitarea adresată Primăriei Cluj-Napoca și care este susținută de zeci de semnături. 

Dacă veți consulta site-ul Companiei de Transport Public Cluj, veți constata că distanțele dintre cursele transportului public care acoperă această zonă - linia 20 și linia M13 -  sunt considerabile, numărând uneori și peste 40 de minute.

Linia M13

Linia 20

Adauga comentariu