Livrare cu trailerul pentru clujeni. Al 17-lea troleibuz mov intră în probe săptămâna viitoare

Clujenii vor avea șanse mai mari să circule anul acesta cu autobuze și troleibuze noi pe toate rutele pentru că se înnoiește „garderoba” Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Valoarea totală a achizițiilor se ridică la 20 milioane de euro, un împrumut pe care CTP l-a făcut la banca Raiffeisen.

Reporterul Ziar de Cluj a surprins momentul în care al 17-lea troleibuz nou și-a făcut intrarea în oraș. Sperăm că noul troleibuz mov, pe care îl transporta un trailer prin centrul orașului, atrăgând atenția trecătorilor, nu va avea destinul celorlalte autobuze și troleibuze achiziționate de CTP, care într-un timp relativ scurt au avut scaunele murdărite, tapițeriile rupte și alte semne de „bun venit”. 

În plus, cum pe liniile metropolitane, de exemplu spre Florești, clujenii au impresia că li se oferă numai cele mai vechi și murdare mașini, e interesant de aflat pe ce rută va circula noul troleibuz. Șeful CTP spune că noile achiziții sunt testate și apoi intră pe orice rută unde e nevoie de ele. 
”Dar și dacă sunt noi, pot avea defecțiuni”, precizează Liviu Neag, așa că bucuria unei noi achiziții e umbrită de acest aspect. 

livrare ctp

Autobuzele noi sunt încă în licitație, iar anul acesta se va finaliza procesul de livrare. În total, Cluj-Napoca va beneficia de 20 de mașini noi pentru transportul public.
”Troleibuzul acesta este unul nou care intră acum, e adus pentru noi și va intra săptămâna viitoare în probă. Este al 17-lea. Anul trecut au început livrările și s-au livrat 10 sau 12 și anul acesta diferența până la 20. Vor fi pe oraș, din capul locului nu intră pe o rută anume destinată”, ne-a informat directorul CTP.

Conform declarațiilor conducerii Companiei de Transport Public nu va exista nici cea mai mică discriminare a clujenilor din localitățile limitrofe când vine vorba de mașinile noi. 
”100%, şi floreștenii vor beneficia, aşa cum beneficiază tot oraşul, de introducerea de maşini noi şi de modernizarea pe care o facem pe transportul public”, declara Liviu Neag, în luna ianuarie, pentru Ziar de Cluj.

Adauga comentariu