Liviu Neag da explicatii privind vanzarea sinelor de tramvai

Reprezentantii PNL Cluj au solicitat, astazi, informatii privind situatia sinei de tramvai dezafectata in urma lucrarilor de reabiliare a liniei de tramvai din Cluj-Napoca. Potrivit liberalilor clujeni, valoarea sinei este estimata la peste 16 milioane de lei. Directorul Companiei de Transport Public a Clujului, Liviu Neag, sustine ca o parte din sina a fost vanduta, prin licitatie, unei societati, restul urmand sa fie valorificata.
"PNL Cluj-Napoca va solicita, domnule primar Emil Boc, sa precizati ce s-a intamplat cu sina dezafectata, avand in vedere ca valoarea de inventar cumulata si reevaluata in anul 2009 a mijlocului fix in ansamblu (cale de rulare si schimbatoare de cale) este de 16.035.243 lei (aproximativ 3.700.000 euro). In cazul in care aceasta a fost valorificata, dorim sa stim suma totala obtinuta de pe urma ei. In cazul in care aceasta nu a fost valorificata, va solicitam sa ne transmiteti cum va fi gestionat acest bun in continuare", se arata intr-un comunicat de presa transmis de PNL Cluj.
Drept raspuns, directorul fostei Regii Autonome de Transport Public Urban Cluj (RATUC), Liviu Neag arata, pentru Ziar de Cluj,  ca o parte din aceasta sina a fost vanduta unei societati, in urma unei licitatii cu strigare.
“In urma dezafectarii vechii linii de tramvai, la RATUC au rezultat 1.802 tone de sina de tramvai. In urma unei licitatii organizate, s-au vandut 830 de tone. In stoc se mai gaseste diferenta de 970 de tone.  A fost o licitatie organizata in 2012, cu anunt prealabil, o licitatie prin strigare.  Pretul de vanzare a fost de 1.394 de lei pe tona. Pentru restul de sina, vom organiza o alta licitatie”, a declarat Liviu Neag pentru Ziar de Cluj.
La un simplu calcul, reiese ca cele 830 de tone de sina au fost vandute contra sumei de 1.157.020 de lei. Neag a mai spus ca reprezentantul societatii care a cumparat sina nu a dorit sa cumpere intreaga cantitate, motivand prin faptul ca pretul este prea mare. In ceea ce priveste comunicatul PNL Cluj, Neag a comentat: “Mi se pare o intrebare pertinenta si eu am raspuns. Toata povestea poate fi verificata”, a conchis Liviu Neag.

Adauga comentariu