Liviu Dragnea ii da peste nas Aureliei Cristea cu Legea Antifumat

Ieri, in conferinta de presa de la Buzau, Liviu Dragnea, presedintele Partidului Social Democrat a caracterizat legea antifumat ca fiind prea restrictiva, lucru care va duce, inevitabil, la imposibilitatea respectarii ei. Dragnea este ferm convins ca lumea va gasi metode de a ocoli aceasta lege, initiata de Aurelia Cristea, tocmai pentru ca masurile acesteia sunt extrem de dure.

Legea antifumat intra in vigoare de maine, 17 martie. Interdictia se aplica in orice spatiu public inchis precum si spatiile de la locul de munca, mijloacele de transport in comun, din unitatile sanitare, cele de invatamant si cele destinate protectiei si asistentei copilului, de stat si private. De asemenea, fumatul este interzis in orice loc de joaca pentru copii, indiferent daca este un spatiu in aer liber sau unul inchis. Singura exceptie o fac celulele pentru detinutii din penitenciarele de maxima siguranta.

Liviu Dragnea, liderul PSD considera ca legea este mult prea restrictiva, motiv pentru care spune ca ar trebui sa existe, totusi, spatii corespunzatoare in care sa se poata fuma in conditii civilizate.

"Masurile din legea anti-fumat sunt extrem de dure, sunt exclusive, iar fizic, natural nu pot fi respectate si atunci se vor gasi tot felul de mijloace de a fi ocolite (...) Va spun cu sinceritate, legea in forma actuala este mult prea dura, este bine sa existe interdictii in ceea ce priveste fumatul in spatiile publice, dar si pentru viciosi, care totusi nu sunt exclusi de societate, trebuie sa existe, asa cum sunt si in aeroporturi, acele spatii unde sa se poata fuma in conditii civilizate', a declarat Liviu Dragnea precizand, totodata, ca este fumator.

De asemenea, Dragnea crede ca legea nu va fi respectata tocmai din cauza ca presiunea asezata pe umerii fumatorilor este mult prea mare. Un argument in plus pe care il aduce este cel al exemplelor istorice in care masuri la fel de dure au determinat valuri de nemultumiri din partea oamenilor si, prin urmare, imposibilitatea adaptarii lor la acestea. Solutia care le ramane romanilor este aceea de a pacali legea, dupa cum vor unii patroni de baruri, spune liderul PSD, sa-si declare proprietatea club privat.

”Daca ne uitam in istorie, orice masuri de genul acesta care sunt foarte dure si complet exclusive nu au putut fi respectate, pentru ca nu se poate (...) din cauza presiunii a milioane de români care fumeaza ea va fi incalcata si atunci inseamna ca avem o lege care nu poate fi aplicata. Imaginatia românului nu este combatuta undeva pe acest glob, in univers poate, dar pe globul pamântesc nu exista. Trebuie facuta o lege care sa poata fi si aplicabila. Am auzit, intamplator, ca unii proprietari ai unor baruri, care au facut analiza pe text, in lege se vorbeste de spatiile publice, o sa declare barul un club privat, deci nu public, unde se intra doar pe baza de legitimatie. Iar altii, care vor dori sa respecte legea, isi vor pierde clientii, iar, daca apar situatii de genul acesta, ca Legislativ nu poti sa nu intervii”, a completat liderul PSD, Liviu Dragnea

Adauga comentariu