Liviu Alexa ne zice o ciudată poveste despre un ONG clujean care șantajează oameni de afaceri din Cluj și care acum își face și partid “șordanist”

Cluj-Napoca este municipiul în care se derulează povești ciudate cu ilustre personalități care-și confundă viața pe bani publici cu cea personală, sau cu politicieni a căror familii se îmbogățesc într-un mandat cât n-au reușit “rochefelerii” în câteva generații, cu bunuri publice care se mută de la o instituție la alta, sau mai rău, care sunt date cadou de unică folosință câte unui particular, de parcă ar fi necesarul de găleți și cârpe al femeii de serviciu din Primărie, cu indivizi care se dau civici, dar își folosesc civismul pentru a-și rezolva stringentele probleme personale șamd. Toate acestea, inclusiv mărețe investiții de zeci de milioane de euro de care s-a ales praful, sub privirile blajine al instituțiilor abilitate ale statului. Ei bine, o astfel de poveste, pe care încă nu am reușit să o decriptăm în nume, ci numai în fapte, ne spune azi Liviu Alexa de pe pagina sa de Facebook. O relatăm ca atare și așteptăm lămuriri ulterioare. Deci, vă invităm să citiți “povestea oengeului șantajist care se transformă în partid șordanist”:

„Am să vă spun astăzi o poveste, o poveste frumoasă din Cluj.

A fost odată ca niciodată, o asociație, un ONG, care se ocupa cu probleme imobiliare. La început, problemele imobiliare erau ale fondatorilor asociației care locuiau pe strada mamii lor. Văzând că au succes, că lucrurile merg înspre propriile lor interese, fondatorii acestei asociații s-au gândit să extindă aria de competență - cum s-ar spune - și spre alte dezvoltări imobiliare și spre alți oameni de afaceri care construiesc blocuri, ansambluri de blocuri în Cluj-Napoca. Și-ncetul cu-ncetul, această asociație, condusă de un domn cu o aparentă inocență pe față a început să șantajeze oamenii de afaceri, sub pretextul că ei, vezi Doamne, încalcă autorizații, PUZ-uri, creând scandal și punându-i în dificila situație pe oamenii de afaceri fie să le plătească lor o taxă de șmecher pe șantaj, negociată la un anumit avocat, fie să facă tămbălău. Să accepte tămbălăul acești oameni de afaceri și să își pună în pericol investițiile. Fiindcă știți bine, unde se naște tămbălău, în Cluj-Napoca nu mai vine nimeni să cumpere de la tine apartamente dacă prin presa oarecare, sau pe Facebook, se aude că, vezi Doamne, tu faci ilegalități.

Ce mă intrigă pe mine este că această asociație, care este un fel de tampax între dezvoltatori și un anumit grup de oameni care încasează tone de bani, deci mă intrigă faptul că nimeni încă în Cluj-Napoca, mă refer la organele statului, nu ia măsuri pentru a-i stopa, pentru a-i pune la punct pe acești berbeci nesimțiți, mai ales pe avocatul ăla care, tot așa, cu un zâmbet simpatic, profesionist, crapă după bani, ridică steagul șantajului și crapă după bani. Salivează după bani. Oricum e plin de bani nenorocitul dracului..., dar faptul că îi șantajează pe oamenii de afaceri și faptul că proștii ăștia plătesc mi se pare că nu e un lucru normal. Ce vreau eu să-i întreb pe ăștia de la DNA, de la DIICOT, de la..., oare ce păzesc în acest caz? De ce nu se duc să ia oricare din să zicem niște oameni de afaceri care au apărut prin presă cu probleme de genul ăsta, în care celebra asociație s-a revoltat pe anumite să spunem carențe din proiect, și să-i întrebe așa, cu Legea într-o mână și cu Biblia în alta, dacă au fost șantajați, dacă au plătit sume, o grămadă de sume de bani? Să vedem ce iese.

Bă, mi-e silă, mi-e silă că-n orașul ăsta se pot întâmpla chestii de genul ăsta, mai ales că văd acuma că unii dintre acești membri ai ONG-ului au inaugurat o filială de partid șordanistă pe la Cluj, din care fac parte șmecheri, șantajiști, papagali și niște naivi de seviciu.

O să vorbim despre subiectele acestea. Să-i spuneți la băiatul acela cu steagul că-l fac foarte celebru, mai ales pe televizor.”

Comentarii

Traian

23.09.2016 14:01

Te felicit pentru poveste.....umbla de mult prin targ....

Cetatean

23.09.2016 17:11

hahahaha, cred ca stim cine-i civicul domn si ce interese de bloc de neam prost si-a sprijinit in plina zona istorica a Clujului. cum se da el intelept printre curcile si gainile sale bete din asociatie.

Cetatean

23.09.2016 17:16

Nu cumva civicul se joaca de societatea civila-n Sala de Sticla? Dar cine-i fi fiind avocatul banului?

Briciu

23.09.2016 15:06

 acum avocatul e si mai balbait decat de obicei si mediteaza: oare mai APUC?:))))

Dragoș

23.09.2016 15:55

Hahahah. prostii n-au sa inteleaga nimic.

Marous

23.09.2016 16:00

Da .dar ai preluat si tu informatii de la aceast Ap.....si ai distribuit minciunile lor . Am fost pus la zid executat în aplauzele clujenilor instigati de acesti ,,oameni de bine ,,

Cetatean

23.09.2016 17:49

Cel mai amuzant lucru este momentul in care prostanii nu realizeaza ca toata lumea ii stie si ca povestea lor de jigodii cu fata umana va fi data in vileag. Asa si cu civicul asta si cu avocatul bil-bil.

Cetatean

23.09.2016 17:14

ma mir ca jegul cu fata umana nu a venit inca sa te acuze ca minti.

Sa moara capra ...

23.09.2016 19:03

Bravo domnule Alexa. In sfarsit cineva are curajul sa deschida cutia pandorei. Imi place modul in care la noi ca la nimeni cand avem chef de cate un protest impotriva unui investitor, repede apeleaza cetatenii ''onesti si curati'' la domnul E.L. si asociatia lui ONG PARTID POLITIC.... Daca ar fi sa analizam proprietatea fiecarui cetatean care semnaleaza aceste situatii din urbanismul clujean, constatam ca fiecare din ei are cate o tampenie realizata din propria initiativa cu totul ilegala....exmplele sunt nenumarate incepand de la casele infecte si carpite in toate modurile care nu au nimic in comun cu locuirea urbana si nobila pe care o tot invoca acest Mesia al locuirii si convietuirii in orasul c'omoara. Exemplele de impocrizie pot continua si sunt vizibile inclusiv in simtul civic al locatarilor din imobile de locuinte colective care se alarmeaza si sunt hipnotizati de acest activist ca le va salva batatura aflata la sute de metri de blocul acestora, curios este faptul ca, consilierul pe probleme urbanistice a clujenilor E.L. nu observa faptul ca unii dintre cei dusi cu zaharelul de el sunt chiar ei intr-o situatie absolut mizerabila si ilegala cu balconasele lor inchise cu improvizatii de tot felul sau sunt ''proprietarii'' unor garaje auto pline de mobilier antic, aflate clar pe domeniul public.Continuati domnule Alexa demersul pornit, astfel de anchete jurnalistice nu ar trebui sa se desfasoare doar la nivelul presei locale. Acest flagel al manipularii si santajurilor exista si in alte orase. Din pacate tot oamenii simplii, creduli si dezinformati de catre astfel de specimene vor fi cei care vor deconta majoritatea mizeriilor realizate de catre preacuratul E.L.

clujean radu

25.09.2016 20:12

Inca nu au aparut sobolanii civici locali sa se laude mincinos ca vor binele comunitar? Ma si mir. Ca la cat de jigodii ii stiu, au impresia ca santajarea este lupta pentru urbanism sanataos. Poate ne spun jigodiile cat de sanatos pentru urbanism a fost blocul construit de Iosif Pop in spatele Halei Agroalimentare din Mihai Viteazul, bloc dupa care acum se aliniaza, la fel de sanatos, Paunel Tise?

Cetatean

26.09.2016 12:05

La fel de sanatos ca si cele construite de multi alti dezvoltatori cu 7 clase care au pile si dau spagi. Din pacate ce se intampla la Cluj este o mizerie. In 5-10 ani ne vom sufoca. Este inadmisibila o astfel de dezvoltare urbanistica. 

marko

27.09.2016 12:41

Pfuai ca bine zice. Si la LUMINIA, unde APUC a castigat in prima instanta, se lucreaza in continuare de zor. Ba chiar au mai inceput un santier. Or fi stiind constructorii ceva, de construiesc chiar si cu un proces pierdut.Pacat oricum de zona... vina primariei ca ii lasa sa construiasca, vina APUC-ului ca da sanse desarde locuitorilor.  CYANE nu prea are vina.. e doar un alt constructor care ar construi oriunde ii se permite, sau oriunde poate jongla cu oamenii din primarie.DNA, nu uita, CYANE e mafia!

bula

27.09.2016 19:55

Era clara treaba.... 

Adauga comentariu