Liviu Alexa a lăsat în iarnă PSD Cluj la 70.000 de voturi pe județ și 33.000 pe municipiu. Cordoș și Dâncu l-au adus la 33480 de voturi pe județ și la 7.222 pe municipiu

Exact acum un an, Viorica Dăncilă îl numea în funcția de președinte interimar al PSD pe jurnalistul Liviu Alexa. Cu o abordare diferită, transparent și energic, Liviu Alexa a reușit în doar 3 luni să curețe mult din atârnătorii politici care gravitau în jurul filialei, eliminându-l în primul rând pe Remus Lăpușan, sluga lui Ioan Rus, care carota din umbră organizația.

De la ejectarea sa de catre Alexa din PSD, Lăpușan nu a mai făcut prea mulți pui în politică, nu că făcuse la PSD Cluj. Ca dovadă, Remus Lăpușan, devenit președinte al Pro România Cluj, a luat aseară sub 4%, atât la județ, cât și la municipiu.

Măsurile dure de asanare a filialei nu i-au lăsat insensibili pe alegători. După aproape un deceniu în care PSD nu a contat la Cluj, Liviu Alexa a reușit să obțină, alături de echipa sa, un scor de 70.000 voturi la județ și 30.000 la municipiu în ultima rundă a prezidențialelor.

Din păcate, Marcel Ciolacu, la sfatul lui Vasile Dâncu, a ales să distrugă trendul pozitiv pe care PSD îl avea sub comanda lui Alexa, schimbându-l pe jurnalist din functie cu Gheorghe Șimon, un politician ramolit, parașutat din Maramureș care, în doar câteva luni, a făcut praf și pulbere organizația.

Mergând din rău în mai rău, Ciolacu a mai bifat o schimbare de președinte, numindu-l în fruntea organizației, tot la sfatul lui Vasile Dâncu, pe Alexandru Cordoș, fost senator, a cărui nevastă a fost arestată de DNA pentru că lua șpagă de la diverși cetățeni, folosindu-se de numele soțului său, senator, pentru a le promite funcții în posturi călduțe. 

Alexandru Cordoș a desăvârșit cu brio răul produs de Șimon, luând duminică seara un scor rușinos la locale pe Cluj: 13% pe județ și 7% pe municipiu. Însă la numărul de voturi, lucrurile stau și mai dezastruos.

Alexa lăsase organizația la 70.000 de voturi, Cordoș a dus-o la 33.000. 

Alexa lăsase municipiul pe niște cifre excelente, adică 30.000 de voturi, Cordoș a dus-o la 7.222, adică de 4 ori mai puțin.

Norocul lui Cordoș a fost duminică seara faptul că prezența la vot a fost extrem de scăzută. Dacă era cu puțin mai mare, PSD era în pericol să nu facă pragul electoral si sa rateze Consiliul Local. 

În acest moment, lucrurile sunt cum nu se poate mai proaste, fiindcă PSD este în jenanta poziție de a fi în pericol să nu mai poată lua niciun senator la parlamentarele din decembrie, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istoria PSD la Cluj.

 

O fi patron al Ziar de Cluj, dar tot am vrut sa ii cer o parere despre cele intamplate:

"Intr-un oras in care pesedistilor le era rusine sa iasa cu geaca PSD pe strada, eu am readus increderea in sigla. Timp de 3 luni cat am fost in functie, in Cluj nu s-a vorbit decat de PSD. Am dat o alta vibratie in partid, cu un singur comandament: cine munceste, sta la masa, cine e sinecurist si vrea doar sa suga de pe partid, isi ia un sut in fund. Nu m-am plecat in fata primarilor, le-am spus in fata ca nu accept santajele lor. Am deschis realmente usa organizatiei. Cat am fost eu presedinte, leprele din PSD au evitat sediul, asa cum evita scarnaviile crucea.

Si intr-o zi a venit Ciolacu si s-a enervat pe mine ca refuz sa colaborez cu tradatorii Itu si Nasra. Ca de acolo a pornit. Apoi a venit Vasile Dancu la Ciolacu cu dumele bine cunoscute, cu intelectuali, cu viziune, asa ca Ciolacu m-a schimbat. Perfect. De atunci si pana azi, totul s-a dus in cap: s-a distrus energia buna care ii facea pe colegii mei sa vina la partid cu interes, sa munceasca fara sa se simta folositi, au revenit in sediu leprele si curvoancele, atarnatorii si bisnitarii. Ce ma deranjeaza e ca oamenii care MERITAU cu adevarat sa fie pe liste la CJ si CL, oamenii care AU MUNCIT, au fost alungati de cretinul de Cordos Alexandru, sluga lui Dancu. Rezultatele se vad: ZERO. 

La Cluj, partidul a ajuns la 7 la suta pe municipiu si 13 la suta in judet. Candidatul la primarie a luat 4 la suta. 4 LA SUTA. Cand am candidat independent acum 4 ani, singur, fara partid si fara bani, am luat 3,7 la suta, impotentul vopsit pe par, Vali Cuibus, nu a reusit sa ia macar scorul partidului.

PSD Cluj a fost distrus doar din orgoliul lui Dancu si Ciolacu, ca sa imi dea o lectie ca nu sunt ascultator si sluga. Mie nu mi-au dat nicio lectie, ei au luat o lectie de la electoratul de stanga din Cluj care il detesta pe Ciolacu mai ceva ca pe Dancila si care s-a pisat pe "stanga rationala" a lui Dancu. Scrie "s-a pisat", asa vreau eu sa vorbesc acum, nu scrie altfel, da?

Clujul de Stanga vrea oameni de actiune, ca mine, vrea oameni care sa se bata pe bune cu Boc, nu sa faca precum Dancu, azi, se da mare pesedist, si seara il cheama pe Boc la inaugurarea cartii lui.

Imi pare tare rau pentru colegii mei din PSD Cluj care au muncit, nu meritau o asemenea rusine", a declarat Liviu Alexa drept comentariu la acest articol.

Adauga comentariu