Liviu Alexa: "Judecatorul Oana Raluca Ghisoiu ma uraste personal. Am doar 3 procese pierdute in cariera, in TOATE a fost doamna Ghisoiu in complet". In PRIMA instanta, Ghisoiu i-a dat lui Vasu si Clubului U daune de 200 000 lei, cele mai mari din ISTORIE

Judecatorul Oana Raluca Ghisoiu s-a pronuntat astazi in procesul pe care Ovidiu Vasu si CS Universitatea l-au intentat publicatiei Ziar de Cluj, televiziunii NCN si a ziaristilor ce lucreaza acolo. Sentinta nu este definitiva, dar este absolut socanta: judecatoarea ii condamna pe ziaristi la plata a 100 000 de lei lui Vasu si 100 000 de lei clubului pentru materiale si stiri cu o puternica baza factuala, cu dovezi si declaratii de martor care atestau cele scrise si publicate de ziaristi.

Este al 3-lea proces pe care jurnalistul Liviu Alexa si publicatiile sale il pierde in toata cariera, in toate 3 procesele fiind aceeasi judecatoare ce detesta presa si libertatea de exprimare: Oana Raluca Ghisoiu.

Iar acest lucru, considera jurnalistul, dovedeste clar ca judecatoarea Ghisoiu are o stare de rea credinta pe care o manifesta prin sentinte de condamnare la adresa ziaristului, caruia vrea sa ii anuleze libertatea de exprimare:

 

"M-am abtinut cu greu sa scriu si la ultimul proces pierdut, maestrul Mihai Lapusan m-a sfatuit sa nu ies in public, dar dupa sentinta profund nedreapta de azi, lucrurile trebuie scoase la lumina. Aceasta doamna judecator este de rea credinta in ceea ce ma priveste si PESTE TOT unde m-a judecat dumneai am pierdut, dand motivari grotesti pentru sentintele sale exagerate, motivari din care reiese clar ca nu numai ca nu intelege ce inseamna libertatea de exprimare, nu numai ca nu doreste sa tina cont de practicile si jurisprudenta europeana in materie, dar refuza sa tina cont de dovezile si declaratiile ce alcatuiesc baza factuala pentru investigatiile noastre.

In acest proces, am aratat clar ca Ovidiu Vasu nu si-a platit indemnizatiile la baschetbalistele U Cluj, am aratat clar ca sportivul Robert Glinta a plecat din cauza lui Vasu de la U, anexand si inregistrarea audio a declaratiei sale, fostul rector Bojita a spus clar in declaratia de martor ca nu a mai fost chemat de ani de zile la Consiliul de Administratie, Dragan Petricevic, antrenorul U, a confirmat ca Ovidiu Vasu nu a platit acele indemnizatii.

Cat de rauvoitor trebuie sa fii ca judecator sa nu tii cont ca toate acestea alcatuiesc o baza factuala suficienta pentru articolele noastre, cat de mult sa ii urasti ca judecator pe niste ziaristi incat sa dai cele mai mari daune din istoria Tribunalului, adica 200 000 de lei, cuantum care se da la loviri, accidente, etc?

Judecatorul Oana Raluca Ghisoiu are ceva cu mine si azi a incercat sa ne omoare. Azi nu Vasu a invins, Ghisoiu ne-a ucis. Vom face apel, caci e prima instanta, insa ii voi face plangere la CSM doamnei judecator pentru ca judeca cu rea credinta.

A judecat toate procesele in care am pierdut si a oferit sentinte hilare, incredibile, cu motivari grotesti.

In procesul cu Ioan Bolovan, prorectorul UBB, am fost condamnat pentru ca l-am facut pe Bolovan "securistofil", licenta jurnalistica, fiindca cuvantul NU exista in DEX. Adica intelegeti, desi am aratat ca Bolovan a venit in fata unor studenti (era inregistrat video) si a spus ca a primit informatii de la servicii secrete ca studentii vor protesta, motiv pentru care am scris ca are inclinari securistofile, judecatorul Oana Raluca Ghisoiu a scos gogomania aia de sentinta!

 

Mergem mai departe. Intr-un proces intentat de o firma clujeana, Mind Magnet, am aratat IN CLAR cu date de la Registrul Comertului, ca firma respectiva avusese in trecut o alta denumire si ca aceeasi firma fusese implicata in niste escrocherii cu niste primarii din tara. Judecatorul Oana Raluca Ghisoiu a considerat ca aceasta DOVADA din investigatia mea este un atentat la imaginea firmei si m-a obligat sa imi ciuntesc articolul.

 

In alta cauza, in care am obtinut in prima instanta o ordonanta presedintiala prin care afaceristul Daniel Metz era obligat sa stearga conturile de facebook unde a proferat amenintari grave la adresa mea si a companiilor, judecatorul Oana Raluca Ghisoiu a spart la apel ordonanta. 

 

Iar azi, ACEEASI Oana Raluca Ghisoiu a decis ca e nevoie de 200 000 de lei daune morale pentru CS U si Ovidiu Vasu, ca urmare a publicarii articolelor in care aratam cu dovezi numeroase, de netagaduit, realitatile din acel club.

Pai daca asta nu miroase a rea credinta si a stare de razbunare perpetuata...

Noi nu am scris NIMIC critic despre clubul U Cluj, atunci de ce s-au dat aceste daune unei institutii? Pe ce temei, doamna Oana Raluca Ghisoiu? Pe temeiul ca detestati ziaristii? Adica sa platim 100 000 de lei la clubul unde EU, ca persoana particulara, impreuna cu sponsorii adusi de mine, aduc 250 000 de euro pe an? Nu va e putin rusine, doamna Ghisoiu?

Sa stea linistiti toti magistratii clujeni care destesta presa: nu ne poate pune nimeni pumnul in gura. Sa stea linistiti toti politicienii si mafiotii din administratie: Ziar de Cluj si NCN vor fi si mai puternice, cu fiecare incercare de asemenea gen", a declarat jurnalistul Liviu Alexa, comentand sentinta.

 

Gabriela Dragota, redactor la Ziar de Cluj, spune asa: 

"Nu mi se pare deloc corectă decizia Justiției în acest dosar pentru că, cel puțin în cazul meu, vorbim despre știri care au respectat toate regulile jurnalismului. Am avut toate declarațiile părților implicate, inclusiv a domnului Vasu. Se pare că trebuie să ne temem de acum să mai scriem știri oneste și corecte. Nici in cazul colegilor mei nu este corectă decizia pentru că avem de-a face cu pamflete, editoriale și anchete. Libertatea de exprimare și libertatea presei lasă de dorit în România".

 

Victor Lungu, redactor-sef al Ziar de Cluj, ziarist cu 30 de ani de experienta:

“Sunt mâhnit cu privire la starea Justiției și mai ales a celor puși să judece după ce am aflat azi că am pierdut primul proces din cariera mea de jurnalist cu o vechime “în câmpul muncii” de imediat 30 de ani. Aștept motivarea judecătorului de contencios, să-mi dau seama cu ce anume am greșit atunci când mi-am exprimat OPINIA conform Articolului 30 din Constituția României, având ca suport declarațiile a terțe persoane.

În anii ’90 și începutul anilor 2000, sub o Justiție cu coloana frântă de alde Ion Ilici Iliescu și Adrian Năstase, am avut parte de procese echitabile în care NICIODATĂ nu mi s-a pus la îndoială DREPTUL la OPINIE. Cum ziceam, aștept motivarea acestei “judecăți” pe fond, pentru a ști cum să formulez apelul. Și, cum sunt cetățean european (încă), am să mă duc până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului – unde există o practică extrem de bogată pe DREPTUL și LIBERTATEA de EXPRESIE. Unde nu se judecă după plecăciuni la personalitate și după umori împotriva jurnaliștilor. Așa că, răbdare”.

Comentarii

Ion A..

11.06.2018 19:50

cele mai mari daune le-a acordat juecatoarea Dana Girbovan, in cazul Miclaus vs. Radio Cluj, de 100.000 Euro

hater

11.06.2018 21:39

Părerea mea e ca judecătoarea ar fi trebuit sa se recuze, cel puțin in cauza Bolovan și Vasu. Soțul doamnei, ce e avocat (deci alta problema dacă ținem cont ca pledează in cauze in care judecători sunt colegii soției, dar asta e alta discuție) este fiul a doi profesori universitari de la UBB - așadar va puteți face o idee despre cât de susceptibilă de "obiectivitate" este sentința.

Pasc Upas

12.06.2018 00:04

Pare MAI inprobabil ca 6 din 49 ? Stricata tastatură ? Enter. Enter. Enter tactic aleator ?

cornel

12.06.2018 08:42

E cunoscuta de spagarita. Prin sotul stimabilei se rezolva! Ca e si participanta la Campul Tactic, e de notorietate. E o executanta de marca. Ca, profesional e o nulitate, e tot de notorietate. Grav e ca in completele in care intra (mai putin unul) totdeauna mai este o Luptatoare din Umbra. Dar, nu de la acelasi servicu. Probabil, de la Servicul Social

pupincuristii APPC

17.06.2018 18:20

toti jegosii si imputitii mintal din tagma boschetarilor de presa se bucura ca a pierdut Alexa in prima instanta.

sug plua

19.06.2018 10:21

la judecătoare. să mă contacteze la IP: 198.105.73.4 - sunt aceeași vită care urăște Ziar de Cluj, dar tot încerc să par că-s alta, schimbându-mi nickname-ul. esențial este că sug plua din orice poziție.

Adauga comentariu