În lipsă de sediu, în curtea unei școli dezafectate, angajații TVR Cluj au pus de o emisiune culinară: „Cum să prăjești vinete pe banii contribuabilului!”

Joi, 18 august, la ora 13, în timp ce plimbam ursul prin locul împădurit din spatele clădirii fostei Școli nr. 6 (unde este și un loc de plimbat câini), cu acces dinspre Aleea Putna și Clăbucet, simțurile olfactive mi-au fost deșteptate de un miros înțepător de vinete coapte, care venea din curtea acestei clădiri.

Adulmecând, împreună cu ursul, pentru a descoperi de unde vine mirosul, am ajuns prin pădure la gardul acestei clădiri și, nu mică mi-a fost mirarea când am descoperit că aici era în plină desfășurare ceea ce aveam să aflu mai târziu că era o nouă emisiune culinară a TVR Cluj, despre cum să coci vinete pe banii contribuabilului. 

Pentru că, din câte am observat la fața locului, realizatorilor acestei emisiuni le lipsea un cameraman, am încercat să le dau o mână de ajutor și i-am filmat timp de 3 minute cu telefonul mobil, pentru a nu se pierde aceste importante imagini de arhivă.

Din câte se observă în imagini, la emisiune participau cel puțin 6 invitați și un câine, fiecare având sarcini precise, judicios împărțite: unul făcea focul, altul curăța vinetele, altul le spăla ș.a.m.d.

După realizarea acestei filmări l-am sunat pe directorul TVR Cluj, pe domnul Romeo Couți, pentru a verifica dacă, într-adevăr, acest sediu este în proprietatea TVR Cluj, pentru că cei care coceau vinetele erau cu siguranță de-ai casei, ținând cont de faptul că, imediat ce s-au adunat cu toții și s-au pus pe treabă, au zăvorât porțile de la intrare cu lacăte și cu lanțuri grele.

Pentru că eu ajunsesem la această clădire venind de pe Aleea Putna, intersecție cu Aleea Clăbucet, l-am întrebat pe domnul Couți dacă TVR Cluj are la această adresă un sediu, însă Romeo Couți a infirmat acest lucru, specificând că TVR Cluj are într-adevăr un sediu în Mănăștur, dar pe Aleea Meziad.

După ce am consultat o hartă și am observat că Aleea Meziad se învecinează cu Aleea Putna, adică este vorba despre aceeași clădire, am încercat să îl recontactez telefonic pe directorul TVR Cluj pentru a afla de la dânsul mai multe detalii referitoare la noua emisiune culinară a TVR Cluj.

Însă, domnul Romeo Couți și-a închis telefonul, fiindu-ne astfel imposibil să aflăm și să vă comunicăm detalii picante despre noua grilă culinară de programe a TVR Cluj.

Odată intrați pe firul acestei triste afaceri gastronomice, vom reveni cu povestea clădirii seduse și abandonate care credea cândva că o să fie sediu de televiziune regională. 

Am trimis o serie de întrebări fostei conduceri SRTV, domnului Tudor Giurgiu, care a fost amabil și ne-a răspuns extrem de prompt. Am trimis o serie de întrebări și conducerii TVR Cluj, domnului Romeo Couți, însă acesta nu ne-a răspuns. Bănuim că încă stă cu telefonul închis și se gândește dacă să își facă curaj să ne răspundă.

Oricum, despre cum s-a dat la schimb o dărăpănătură contra unei alte dărăpănături, ca să îl parafrazăm  pe Tudor Giurgiu, cine, ce și când a avut de câștigat sau de pierdut din acest schimb, vă vom povesti într-un  material ulterior.

Comentarii

Aurelian Moldovan

22.08.2016 18:45

  Pe cand si un reportaj cu activitatile din salile de sport ale scolilor din Cluj, despre care era vorba ca trebuie sa fie deschise pe perioada verii elevilor, insa zilnic se desfasoara activitati "ciubucuri" ale acelorasi cadre didactice ce isi fac ciubucurile si in timpul anului scolar? Nu ar strica o tura cu rabdare, o scurta monitorizare, dupa care sa fie contactati directorii si tovarasii de la ISJ Cluj!? Ce ziceti de un asemenea articol???

cosmin

23.08.2016 08:05

Scoala generala nr 6 are o curte destul de mare unde sa poate parca toate masinile din zona strazilor Clabucet Putna Meziad.Cei de la TVR tin aceasta curte inchisa unde doar cativa caini isi fac rondul.

Mezei Eduard

23.08.2016 11:44

Acolo ar trebui construit un parking.

vlad

23.08.2016 20:19

...PULITICA , DOM'LE !...PULITICA PUTE MAI RAU CA HOITU SI RAMPA DE GUNOI !!!...peste tot doar interese politice , spaga , mita si alte rahaturi si gunoaie iesite pe banda rulanta a guvernelor si wc-urilor politice pline de rahaturi...mi-e scirba de mine ca sint roman !!!

Adauga comentariu