Linistea unor copii cu handicap depinde de o suma ce le e imposibila – 3.600 de lei

Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor (APAHM) din Cluj-Napoca are nevoie de ajutor pentru reusi sa aiba grija, in continuare, de copiii cu dizabilitati. Pentru ca spatiul pe care aceasta l-a primit de la Primarie era de nefolosit cand s-a mutat in casa noua, Asociatia a investit zeci de mii de lei in reparatia cladirii si in racordurile la gaz, apa si curent.

Pana acum, copiii au avut noroc – au primit donatii din partea unor oameni carora le-a pasat de soarta lor. Crista si Jenine de la Comitetul Romania din cadrul Primariei Kuurne, Belgia, s-au asigurat ca centrul unde stau zilnic acesti copii cu dizabilitati va fi dotat cu gaz, iar pentru asta au donat catre APAHM peste 6.000 de lei. Din banii acestia, pe viitor urmeaza sa fie cumparata o centrala.  

Dar lupta lor continua in incercarea de a strange o suma, pentru unii, infima – 3.600 de lei. De acesti bani e nevoie pentru racordarea la electricitate. Parintii copiilor, care castiga 700 de lei pe luna in calitate de ingrijitori personali, nu ii pot ajuta.

“Cum sa ceri bani de la ei? Nu, nu putem sa le cerem asta. Poate o sa se gaseasca niste oameni buni care vor sa ne ajute, noi cautam ajutor in continuare”, spune Doina Tudorica, presedinta APAHM.

De sase ani, la APAHM se intalnesc zilnic zeci de copii si tineri cu handicap. Aici isi iau micul dejun, aici mananca masa de pranz, aici incearca sa fie mai buni, mai deschisi, aici se lupta sa-si depaseasca atat de mult contestata si compatimita “conditie”. Aici sunt fericiti, au prieteni si indrumatori, aici sunt iubiti. 

Anul acesta, Primaria Cluj-Napoca a trimis asociatiei o somatie prin care ii anunta ca din data de 1 martie trebuie sa paraseasca imobilul in care au functionat in ultimii sase ani, fara sa le ofere ceva in schimb. Dupa ce cazul lor a fost prezentat in Ziar de Cluj, APAHM a primit sediu nou, cel in care au investit pana acum mii de lei.

APAHM – Asociatia Pentru Protejarea Handicapatilor Motor Cluj a luat fiinta in ianuarie 1990 din initiativa unui grup de parinti care aveau copii cu handicap sever neuromotor. Este cea mai mare organizatie a persoanelor cu dizabilitati infiintata in judetul Cluj dupa anul 1989 si cuprinde persoane cu handicap motor si neuromotor de toate varstele din judetul Cluj: copii, tineri, adulti, indiferent de etnie, convingeri politice, religioase sau grad de handicap.

Cei care vor sa ii ajute pe acesti copii sa aiba o viata decenta in continuare o pot face donand bani in contul:

Banca Transilvania

Asociatia pentru Protejarea si Ajutorarea Handicapatilor Motor Cluj  -  RO88BTRL01301205921454XX

Adauga comentariu