Liga a 4-a a ajuns la Cluj hartia igienica cu care se sterg Ioan Maja si Alin Banceu la dos! FC Victoria contesta decizia jegoasa a lui Maja care, la 3-3, a decis ca nu mai trebuie prelungiri si lovituri de departajare! Banceu i-a promis post la Viitorul!

Viitorul Cluj a devenit in mod corupt campioana Ligii a IV-a, după ce a terminat vineri, 7 mai, la egalitate, 3-3, meciul decisiv cu Victoria Cluj. In mod incredibil, cu un tupeu care pute a coruptie de prost gust, Ioan Maja, reprezentantul Asociatiei Judetene de Fotbal Cluj, a luat decizia sa nu se mai joace prelungiri si nici alte posibile lovituri de departajare.

Conducerea Victoriei Cluj a facut imediat contestaţie, protestand pentru schimbarea "peste noapte" a regulamentului.

"Conform regulamentului prezentat de vicepreședintele AJF Cluj în data de 6 mai 2021 și semnat de reprezentanții cluburilor ACS Supporter 2.0 (Mihai Hossu) și Academia de Fotbal Viitorul (Alin Bănceu), pentru meciurile din etapa a 7-a, finală, se aplică următoarea regulă: ”În caz de egalitate după 90 de minute, prin cumularea punctelor din jocul respectiv, echipele pentru a fi departajate, vor juca două reprize de prelungiri a câte 15 minute, iar dacă egalitatea persistă se vor executa lovituri de departajare din punctul de pedeapsă în conformitate cu legile jocului”, se arata in contestatie unde este adaugat si un facsimil cu scrisul lui Ioan Maja.

Înainte de acest meci ambele echipe aveau câte 15 puncte. La sfîrșitul celor 90 de minute scorul a fost egal, 3-3, astfel că, prin cumularea punctelor din campionat cu cele din jocul respectiv, ambele echipe totalizau câte 16 puncte, urmând ca departajarea să se facă pe baza unicului criteriu menționat în regulament: prelungiri și daca e cazul și lovituri de la 11 metri. Arbitrul a fluierat însă finalul jocului, iar la întrebarea de ce nu a continuat meciul a răspuns că nu știa de această situație.

 

"In urma hotarârii Comitetului de Urgență a FRF din 7 aprilie 2021 care a aprobat ”Regulamentul privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga a 3-a ediția 2020/2021”, am solicitat înscrierea în campionatul organizat de AJF Cluj alături de alte trei echipe. Acesta era numărul minim de echipe necesar pentru desfășurarea turneului, dar, pentru a participa la jocurile de baraj echipa cîștigătoare trebuia să îndeplinească și condiția de a disputa cel puțin 7 meciuri. Din acest motiv FRF a recomandat ca după disputatea a șase meciuri tur-retur între echipele participante, al 7-lea joc să fie o finală între locurile 1 și 2. 

Regulamentul turneului, conceput de vicepreședintele AJF Cluj, Ioan Maja, cu consultarea reprezentanților echipelor participante și semnat de ACS Supporter și Academia De Fotbal Viitorul nu lasă loc de nicio interpretare în cazul criteriilor de departajare la egalitate de puncte. Astfel, nu sunt menționate nicăieri alte criterii de departajare în afara prelungirilor și loviturilor de pedeapsă în caz de egalitate. Aplicarea altor criterii de departajare decât cele prevăzute explicit în regulamentul turneului este un abuz cu consecințe grave atât în plan sportiv, cât și penal. 

Mai mult, în comunicarea AJF Cluj către Federația Romana de Fotbal a calendarului și programului turneului, meciul din 7 mai este considerat „finala între locurile 1 și 2”. Caracterul jocului, „finala” adică, nu lasă loc de interpretare, aceasta presupunând ca în caz de egalitate meciul se încheie cu prelungiri și eventual lovituri de departajare. Nicăieri în regulamentul prezentat de domnul Maja și semnat de reprezentanții celor doua echipe nu sunt menționate alte criterii de departajare la egalitate de puncte ceea ce înseamnă, indubitabil, ca meciul trebuia sa continue cu prelungiri. Consideram ca prin încheierea meciului fără aplicarea criteriului de departajare menționat în regulament, clubul nostru a fost privat abuziv de posibilitatea de a obține dreptul de participare la barajul de promovare în Liga 3", se mai arata in contestatie.

 

Maja, ofertat de Banceu, sa se "pensioneze" la Viitorul

 

Jurnalistul Liviu Alexa, care este si patronul echipei FC Victoria Cluj (ACS Supporter 2.0, in acte), spune ca o sa ii umple pe toti membrii Comitetului Executiv AJF Cluj care vor vota omologarea rezultatului de plangeri penale.

"Spre deosebire de conducerea Viitorul Cluj, care a tot amenintat AJF Cluj in trecut cu diverse procese si bla-bla-uri juridice si nu a facut nimic, doar ca sa isi consolideze pozitia de forta, eu nu glumesc niciodata. Nu am glumit cu Untold, nici cu Pomohaci, si s-a lasat cu inchisoare. N-am nimic cu Viitorul, desi a jucat in afara terenului, cu celebrul janghinos Alin Banceu, care i-a propus lui Maja, daca face ceea ce a facut vineri, un post caldut in cadrul clubului, caci Maja nu va mai fi reales. In fapt, Banceu a avut chiar tupeul sa ne propuna sa "trantim" meciul cu ei si sa ne dea banii cheltuiti in competitie, lucru pe care l-am refuzat. Cum sa schimbi peste noapte, asa cum a facut Maja, ceea ce tu insuti ai semnat si scris? Acolo e scrisul lui Maja, rad si curcile de prostoiul asta batran care a nenorocit fotbalul clujean. Dar cum sa accepte patronul clubului Viitorul Cluj sa castige prin coruptie? Il credeam un om rasat, departe de mizeriile lui Banceu. Se pare insa ca e mai inteligent si aplicat ca mine: si-a trimis lepadatura la inaintare sa distruga competitia, urinand pe eforturile noastre, el azi pozeaza ca un sfant care nu stie si nu a vazut. 

Singura mea intrebare pentru membrii AJF Cluj, dar si pentru conducerea AJF Cluj, e asta: nu v-ati saturat de mizeriile lui Maja, nu va e lehamite sa vedeti ca fotbalul clujean de amatori nu face niciun pas onorabil in fata la nivel de Romania si ca rad toti de coruptia jegoasa de la Cluj", a tunat Liviu Alexa.

Adauga comentariu