Liderul rromilor din Transilvania îşi îndeamnă comunitatea să voteze: "Să avem o Românie dreaptă, fără corupți, cu o justiție fără discriminări"

Liderii organizațiilor romilor din Transilvania au distribut, miercuri, în Gilău, județul Cluj, un Ghid al alegătorului rom pentru alegerile europarlamentare, în limbile română și romani, care îndeamnă membrii etniei să iasă la vot, informează Mediafax.

Reprezentantul romilor din Transilvania, Aurel Pascu, a declarat, miercuri, în comuna Gilău, la manifestarea de lansare a Ghidului alegătorului rom că este important să fie o Românie dreaptă, fără corupți și o justiție fără discriminări, de aceea îndemnul este ca romii să voteze și la referendum, mai arată cei de la Mediafax.

„Organizațiile romilor din Transilvania au constatat necesitatea lansării Ghidului alegătorului rom pentru alegerile europarlamentare, în limbile română și romani, deoarece romii nu prea știu să voteze. Cu acest ghid am încercat să îi învățăm cum să voteze corect. Facem apel la romi să se prezinte în număr cât mai mare la vot, în 26 mai, și să voteze ce partid vor ei pentru Parlamentul European, cu speranța că cei aleși vor ajuta etnia romilor la nivel european. De asemenea, îi îndemnăm să voteze la referendumul pentru justiție, deoarece este important să avem o Românie dreaptă, fără corupți, cu o justiție fără discriminări”, a spus Pascu.

Ghidul alegătorului rom cuprinde instrucțiuni privind procedura de vot, unde se pune ștampila, romii fiind avertizați să sune la 112 dacă în timpul scrutinului se simt amenințați, constrânși cum să voteze sau observă nereguli. Ghidul a fost tipărit într-un tiraj de 50.000 de exemplare și va fi distribuit în următoarele zile în toată Transilvania. Acesta are greșeli pe copertă, unde scrie „Alegerile Europarlamnetare”, în loc de „Alegerile Europarlamentare”.

Adauga comentariu