Liderul deputaților UDMR, deputatul clujean Csoma Botond, ar fi vrut refacerea coaliției cu USR: ”Susținerea PSD nu va fi pe termen lung”

Susținerea PSD nu va fi pe termen lung, spune Csoma Botond, liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, care consideră că cel mai bine ar fi fost dacă s-ar fi refăcut coaliția PNL - USR - UDMR.

Csoma Botond a fost întrebat, joi seara, la Digi 24, câtă încredere are în colaborarea cu PSD pentru susținerea Guvernului Ciucă și a spus că nu crede că va fi o susținere pe termen lung.

”În colaborarea cu PSD - dacă mergem cu această variantă de guvern minoritar - atunci avem nevoie de sprijinul PSD. Eu vă spun sincer că nu cred că va fi un sprijin pe termen lung. Eu am mai spus și altă dată că noi am fi dorit să refacem coaliția. Cred că această refacere a coaliției ar fi fost o soluție mai bună. Dar, din moment ce a fost un conflict puternic între PNL și USR se pare că această coaliție nu mai poate fi refăcută. E nevoie de sprijinul PSD. Cât va dura vom vedea în sesiunea următoare, când se va depune următoarea moțiune de cenzură”, a declarat Csoma Botond.

Liderul grupului UDMR din Camera Deputaților consideră că ar trebui să rămână Kelemen Hunor vicepremier, însă deocamdată nu au fost discuții în ceea ce privește portofoliile din Guvernul Nicolae Ciucă.

”Trebuie să vedem ce intenții are domnul Ciucă (...) Eu cred că Kelemen Hunor ar trebui să rămână vicepremier. Conducerea partidului a primit mandat să discute cu domnul Ciucă, dar nu despre structura Guvernului, ci discuții preliminare, principiale”, a mai spus Csoma Botond.

Adauga comentariu