Liderii PSD Cluj nu intenționează să își dea demisia după rezultatele foarte slabe de la alegerile locale. "Candidatul" la Primarie, Cuibus, a luat 4 la suta. In conditiile de azi, PSD nu face niciun senator la Cluj!

PSD a obținut la Cluj rezultate dezastruoase la alegerile locale de ieri. Ziar de Cluj i-a contactat pe liderii (și candidații) partidului, pentru a afla dacă își asumă înfrângerea, eventual printr-o demisie de onoare.

Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj, candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj (care a obținut un scor de 12,54% în această calitate), a declarat pentru Ziar de Cluj că va comenta rezultatele PSD la alegerile locale doar în momentul în care va avea rezultatele finale. Alexandru Cordoș nu intenționează să își dea demisia, considerând că PSD nu are un rezultat slab la nivel local, ba chiar că are un rezultat foarte bun, în raport cu scăderea majoră în care s-ar fi aflat PSD Cluj în ultimii 4 ani.

PNL a câștigat detașat Consiliul Județean Cluj la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Luni dimineața, în urma centralizării rezultatelor din 660 de secții, dintr-un total de 665, rezultatele parțiale arată astfel: PNL – 46,48%, PSD – 13,37%, USR-PLUS – 12,15%, UDMR – 11,57%, PMP – 5,10%.

Estimăm că, în funcție de aceste rezultate, Consiliul Județean Cluj va fi format din 16 mandate PNL, 6 mandate PSD, 5 mandate USR PLUS, 4 mandate UDMR și 2 mandate PMP.

Mandatele PSD în Consiliul Județean ar putea fi primite de Alexandru Cordoș, Valentin Cuibus, Laura Chiorean, Vasile Sălătioan, Horea Dorin Chirteș, Laurențiu Oprea.

Valentin Cuibus, candidatul PSD pentru Primăria Cluj-Napoca, ce a obținut un rezultat de 4.58%, după centralizarea voturilor din 181 de secţii din totalul de 183, a declarat, pentru Ziar de Cluj, că scorurile electorale actuale sunt rezultatul instabilității din PSD din ultimii ani.

Anca Ciubăncan, președintele PSD Cluj-Napoca, a declarat pentru Ziar de Cluj că se aștepta la rezultatele de acum, că nu intenționează să își dea demisia din funcția deținută la nivel de municipiul în cadrul PSD, că va continua lupta politică și că peste 4 ani va candida ca primar.

După centralizarea voturilor din 181 de secții din cele 183, rezultatele voturilor pentru Consiliul Local Cluj-Napoca arată astfel: PNL - 54.50%, USR - PLUS - 17.08%, UDMR – 11.23% PSD - 7.45% PMP – 1.87%.

Estimăm că în funcție de aceste rezultate, Consiliul Local Cluj-Napoca va fi format din 15 mandate PNL, 4 mandate USR PLUS, 3 mandate UDMR și 2 mandate PSD. 

Cele două mandate ale PSD în Consiliul Local Cluj-Napoca ar putea fi ocupate de Valentin Cuibus și de Anca Ciubăncan.

Vasile Dâncu, președintele Consiliului Național al PSD, nu a putut fi contactat telefonic. Numărul său de telefon a fost deviat, iar la acesta răspunde o altă persoană, care ne-a informat că domnul Dâncu nu are un număr nou, telefonul său fiind pur și simplu deviat, pentru că Vasile Dâncu nu este disponibil.

Adauga comentariu