Liderii maghiari s-au pus de acord asupra autonomiei și cer ca în 2018 aceasta să fie legiferată

Etnicii maghiari s-au pus de acord asupra autonomiei. Liderii celor 3 formațiuni politice maghiare din Transilvania – UDMR, PPMT și PCM  - au semnat, astăzi, o declarație comună cu privire la autonomia regională, culturală și locală. Liderii maghiari susțin că principiile adoptate de ei ar trebui legiferate în 2018, la nivel de Constituție.

"Am spus cu toții că ar trebui să găsim un text, o declaraţie comună în care reiterăm dezideratele şi principiile care ne conduc de 28 de ani în viaţa politică din România. (...)  Autonomia este cheia rezolvării acestor probleme şi în România. Vorbim de trei tipuri de autonomie: autonomia regională sau teritorială, autonomia locală şi cea culturală, care trebuie cât mai repede, în 2018, discutate cu majoritatea românească şi codificate din punct de vedere legislativ”, a spus, luni,  Kelemen Hunor, președintele UDMR,în cadrul unei conferințe de presă

Liderii maghiari spun că este pentru prima dată când s-au așezat toți la aceeași  masă și că ei sunt deschiși dialogului.

"Noi credem că România cu ocazia Centenarului, se poate transforma într-o ţară mai bună care oferă sentimentul de a fi acasă şi pentru maghiarii care trăiesc în Transilvania. Cred că Autonomia este declaraţia supremă de loialitate faţă de statul român, noi îi vedem pe românii din Transilvania ca partenerii noştri strategici,fiindcă trăiesc cu noi, a spus Szilagy Zsolt, președintele PPMT, în cadrul aceleași conferințe de presă"

 

"Partidul nostru este pe calea dialogului si promovăm dialogul, faptul că acum stăm la aceeași masă pot să îl consider un succes al Partidului Civic Maghiar, a spus și Biro Zsolt, președintele Partidului Civic Maghiar.

Potrivit acordului semnat, astăzi, de liderii maghiari, o codificare legislativă în România, ar  înseamna o amendare a Constituţiei, care nu prevede acum organizarea teriorială sub formă de regiuni.

 

 

Comentarii

A na Sat

08.01.2018 20:01

din pacate, acesti epigoni ai ne-disparutului pcr, in buna parte copilasi ai seku si ai activului, consecventi pina al fanatism mures-autonomei maghiare desenate de Sta-leen in centrul tarii noastre, nu fac altceva decit sa contribuie la ''Divide-et-impera", scindind o societate bolnava cu pretentiile lor de rasfatati ai fostului ocupant sovietic. si cu politica traseistei vor potenta deviantele periculoase si penale ale psd-ului !

duceminarchifantem

09.01.2018 01:59

Dar unde se gaseste aceasta regiune Partium - la care in 2018 se face referire, ca nu am mai auzit de aassta "de pin" 1500-si ceva. Era in timpul infringerilor, a nemainumaratelor si de neoprite-lor infringeri. Parca nu se mai terminau cu aceste infringeri. Zi de zi erau infringeri. Mai erau apoi si infringerile de noapte -ca sa le zicem si pe cele nocturne. Multi ani. Mai era unu' cu o palnie magnifica pe cap. Tot urla el pina se inrosea ca este Sultan in istorie. Sau isterie -cam asa ceva.  „No, hai!” Restul e alta poveste ...打造广告内容和衡量广告成效、为用户提供安全的体验。点击网站或在网站内导航,即表示你同意我们通过  !

Adauga comentariu