Din oras

Licitatiile ratate ale Primariei. Editia 2014

De departe cel mai rasunator esec in ceea ce priveste achizitiile publice ale municipalitatii pentru acest an este dubla anulare a licitatiei pentru serviciile de salubrizare. Au fost insa si alte proiecte mai mici care au avut aceeasi soarta. De cele mai multe ori procedurile s-au anulat din lipsa ofertelor. Ziar de Cluj va prezinta care sunt aceste proiecte si cine se face responsabil pentru intarzierea acestora prin reluarea procedurilor de achizitie.

Dotarea cu perdele si draperii a Centrului Multifunctional Tara Minunilor, extins printr-un proiect european de aproape 1 milion de euro s-a scos la licitatie zilele acestea pentru a treia oara. Prima data in luna iunie s-au oferit 2.600 de lei pentru aceasta achizitie, dar nu s-a depus nicio oferta, prin urmare in 8 iulie procedura a fost anulata.

Nici la cea de-a doua licitatie “nu a fost depusa nicio oferta sau au fost depuse oferte care, desi pot fi luate in considerare, nu pot fi comparate datorita modului neuniform de abordare a solutiilor tehnice si/sau financiare”. Ultima oara in 29 august s-a publicat din nou invitatia de participare in Sistemul Electronic pentru Achizitii Publice (SEAP). Responsabili sunt Adriana Magurean, sef serviciu Tehnic, si Ramona Gabor, inspector la serviciul Achizitii.
Magurean castiga lunar de la Primarie 4.300 de lei, adica aproape 1.000 de euro. Si sotul ei lucreaza la Primarie si are un salariu lunar de 3.200 de lei.
Ramona Gabor are un salariu de aproape 2.000 de lei pe luna.

Aceeasi Adriana Magurean este responsabila si pentru licitatia in cazul proiectului “Incluziunea grupurilor defavorizate prin crearea de locuri de munca durabile in zona Pata Rat”, alaturi de Gabriela Todea, inspector de specialitate. Poate nu este o surpriza, dar prima procedura a fost anulata in 13 august, pentru ca niciun agent economic nu s-a inghesuit cu vreo oferta, chiar daca municipalitatea a pus la bataie 1.276.492 de lei pentru constructia halelor, bransamente, instalatii sanitare, electrice, termice, amenajari exterioare si imprejmuire.

Astazi s-a publicat o noua invitatie de participare pentru acest obiectiv. Valoarea totala a proiectului este de 1.827.099 de lei, din care contributia municipalitatii este de 1.024.919 lei. In cadrul acestuia vor fi construite doua hale de cate 366 de metri patrati in care vor functiona IMM-uri in domeniul reciclarii deseurilor. Se vor crea 10 locuri de munca pentru romii din Pata Rat, cinci pentru femei si cinci pentru barbati, in conditiile in care in zona Pata Rat traiesc aproximativ 2.000 de persoane de etnie roma.

Si licitatia pentru Pasajul subteran din Piata Garii a fost anulata deja de doua ori din lipsa de oferte. Chiar daca se ofera un milion de euro pentru reabilitarea pasajul nereparat din 1987 nimeni nu s-a inghesuit pana acum. Astfel scarile rulante promise de primar si unirea pasajului cu cel din proprietatea CFR par inca foarte departe. Responsabila este Gabriela Cora, seful Serviciului Administrare Cai Publice, cu un salariu lunar de peste 3.500 de lei.

Despre licitatia pentru reabilitarea fantanii arteziene din Piata Unirii, unde a fost nevoie de patru proceduri si un an de zile pentru a se gasi un constructor Ziar de Cluj a scris AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *