Licitație de peste 70 mii euro, anulată: Modernizarea infrastructurii pe malurile Someșului, suspendată din cauza „abaterilor grave de la prevederile legislative”

Licitația de peste 70.000 euro lansată recent de administrația locală pentru servicii de management de proiect pentru revitalizarea culoarului aferent Someșului și modernizarea infrastructurii pietonale și ciclistice a fost anulată. În aceste condiții, licitația pentru serviciile de consultanta in afaceri si in management/servicii conexe urmează să fie reluată. 

Anunțul privind lansarea licitației a fost publicat în 7 mai 2021, iar termenul limită pentru depunerea proiectelor era 24 mai 2021. 

Licitația a fost însă anulată joi, la mai puțin de șapte zile de la lansarea acesteia. 

În urmă cu o săptămână, Primăria Cluj-Napoca lansa licitația pentru servicii de management de proiect pentru proiectul ”Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizata aferent Somesului, modernizarea si extinderea infrastructurii pietonale si ciclistice pe malurile raului, zona 1 – Lunca Somesului Mic” – cu o valoare de 359.900 lei/73.086,76 EUR.

Deși licitația a fost lansată prin intermediul „procedurii simplificate”, aceasta nu a mai fost atribuită.

Potrivit datelor înregistrate privind neatribuirea, motivul anulării constă în „abateri grave de la prevederile legislative”, care „afecteaza procedura de atribuire sau este imposibila incheierea contractului”, se arată în platforma SEAP. 

În august 2020 administrația locală aloca alți 240.000 lei pentru servicii de consultanță pentru amenajarea malurilor Someșului în zona Parcului Armătura și Platoul Sălii Sporturilor.

Întregul proiect de modernizarea a malurilor Someșului și a zonelor adiacente are valoarea de peste 168 milioane lei.

CITEȘTE ȘIMalurile Someșului se reamenajează: peste 70 mii euro pentru managementul de proiect, plus 50 mii euro pentru diriginția de șantier

Adauga comentariu