In vizor

Licitatia de salubrizare stradala, amanata de trei contestatii depuse de Brantner, Rosal si Romprest

Trei societati participante la licitatia anului din Cluj-Napoca au contestat, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), decizia primariei Cluj-Napoca de a atribui contractul de salubrizare stradala asocierii RER Ecologic. Brantner, Rosal si Romprest cer anularea deciziei si reevaluarea ofertelor.

Grupul de firme RER Ecologic a castigat licitatia de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro. RER este patronata de familia germana Remmert (tata si fiu), dar supervizata politic de persoane-cheie din PDL, printre care deputatul PDL Cezar Preda.
Insa ceilalti ofertanti nu sunt multumiti de decizia Primariei Cluj-Napoca. Astfel, societatile Brantner, Rosal si Romprest au depus contestatii la CNSC, acestea urmand sa fie analizate in termen de o luna.

Brantner a contestat decizia Primariei Cluj-Napoca, pe motiv ca oferta Asocierii RER este inacceptabila, avand in vedere ca aceasta nu respecta modalitatea de constituire a garantiei de participare. Mai mult, se arata in contestatie, nu corespund dotarile tehnice, mai exact dotarile minime de utilaje solicitate de autoritatea contractanta.

“Asocierea RER a facut dovada detinerii unui numar de trei autobasculante pentru transportul zapezii si ghetii din minimul necesar solicitat de patru”, se arata in contestatia depusa la CNSC.

Apoi, oferta RER nu este conforma, “avand in vedere ca aceasta nu respecta conditiile impuse in Caietul de sarcini referitoare la structurarea tarifelor”.

Si Compania Romprest a depus o contestatie la CNSC.

„Oferta depusa de RER pentru lotul I trebuie respinsa pentru ca asocierea nu are licenta ANRSC pentru asociatul RER Ecologic Service Galati SRL”, arata Romprest in contestatie. Potrivit contestatiei, societatea respectiva a avut licenta ANRSC doar pana la data de 22 aprilie 2014.

Apoi, Romprest arata ca oferta financiara a asocierii RER este subevaluata din punct de vedere al componentei costurilor, cat si al normelor de lucru.

Societatea Rosal a fost prima care a depus contestatie la CNSC, pe motiv ca “oferta depusa de castigator nu satisface in mod corespunzator cerinta din documentatia de atribuire referitor la intocmirea propunerii financiare”.

Grupul de firme RER Ecologic a castigat licitatia de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro, dupa ce comisia de licitatie a Primariei Cluj-Napoca a reevaluat ofertele depuse pentru concesionarea serviciului de salubrizare stradala si deszapezire in Cluj-Napoca. Initial, Curtea de Apel Cluj a decis ca intreaga procedura trebuie reevaluata.
Potrivit reevaluarii, noul castigator al licitatiei a fost grupul RER Ecologic.

„Pentru Lotul I, sector 1 a fost desemnata castigatoare Asocierea SC RER ECOLOGIC SERVICE ORADEA SA SC RETIM ECOLOGIC SERVICE   SA SC RER ECOLOGIC SERVICE SRL SC RER ECOLOGIC  SERVICE GALATI  SA. Lotul  II, sector 2 a fost adjudecat de asocierea S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUZAU SA CU S.C. RER ECOLOGIC SERVICE BUCURESTI REBU S.A.”, arata Primaria Cluj-Napoca.

Potrivit noii evaluari, in Sectorul I – Manastur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, Dambu Rotund, zona centrala – adica circa 80% din oras, va opera RER Ecologic Service Oradea, care face parte din grupul de firme RER- continuatorul REBU care a detinut monopul deseurilor in capitala. Societatea ii are drept asociati persoanele juridice RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL (controlata de  R.R.R. GMBH REMMERT RECYCLING ROMANIA),  Administrarea Domeniului Public SA si Consiliul Local al Municipiului Oradea. Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 30 de milioane de lei si profit de 4 milioane de lei.

In Sectorul II – Gheorgheni, Marasti, Intre Lacuri, Bulgaria, A. Muresanu, Someseni,  zona centrala –  circa 20% din oras, va opera SC RER Ecologic Service Buzau, controlata de RER Recuperare Ecologica si Reciclare SRL si Consiliul Local al municipiului Buzau.
Societatea a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei si profit de 3 milioane de lei.

Firma RER Ecologic Service – REBU SA este, potrivit mass-media, controlata de persoane importante ale PDL, in frunte cu deputatul PDL Cezar Preda. De altfel, Preda a fost director in RER, coordonand filialele din Buzau, Galati si Tulcea. Mai mult decat atat, Preda a declarat, in 2007, unui cotidian central, ca a coordonat toate afacerile RER din tara si a pus pe picioare intreaga afacere REBU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *