Licitatia de doua milioane de euro pentru locuinte sociale e pe “hold” de doua luni

Locuintele sociale sunt mereu o prioritate a administratiei clujene. Chiar daca nu a reusit conducerea Clujului sa faca prea multe in acest domeniu si listele de asteptare sunt in continuare extrem de lungi, anul trecut s-a inaugurat 46 de astfel de locuinte cu promisiunea ca urmeaza alte doua blocuri. Desi ofertele s-au deschis de mai bine de doua luni, contractul estimat la aproape 2 milioane de euro nu a fost inca atribuit.

Sapte societati se lupta pentru contractul estimat la 8,6 milioane de lei pentru construirea de locuinte sociale de pe strada Sighisoarei 21. Ofertele au fost deschise la inceputul lunii decembrie si inca se afla in evaluare. Fondurile vor proveni din bugetul local, iar criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut.

Cei sapte ofertanti sunt SC ACI Bistrita SA, SC Nord Conforest SRL, SC Victor Construct SRL, Asocierea Dacia Faber&Termoplast, SC Napoca SA, SC TCI SA, SC Ceconi SRL.

Cea mai mica oferta a fost depusa de SC Constructii Napoca SA, de 6,5 milioane de lei. Societatea este a omului de afaceri Ioan Bene, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul Uioreanu.

In 2014 a avut o cifra de afaceri de 44,5 milioane de lei si un profit de 8,5 milioane.

Pe strada Sighisoarei indicatorii tehnico economici ai proiectul au fost aprobati inca din 2008. La acea vreme valoarea estimata a investitiei era de aproape 18 milioane de lei pentru 2 corpuri de 6 etaje cu 56 apartamente din care: 28 cu 1 camera si 28 cu 2 camere. Suprafata construita va fi de 468 de metri patrati. In subsol vor fi amenajate locuri de parcare, iar pe acoperis va fi o terasa circulabila.

Durata estimata a lucrarilor este de 12 luni.

Adauga comentariu