Liceul Greco-Catolic "Inochentie Micu" lansează dezbatere pe plete. Problemele din Educație sunt altele și extrem de arzătoare, dar directorul se piaptănă

Reprezentanţii Liceului Greco-Catolic ,,Inochentie Micu” sunt deschişi la dialog pe tema regulamentului şcolar. Aceştia precizează că vor organiza, până la finalul lunii, o dezbatere la sediul liceului, la care vor invita reprezentanți ai părinților și ai elevilor, în care își vor putea exprima liber opiniile în legătură cu articolele Regulamentului.

“Liceul nostru dorește să educe cetățeni responsabili, care să respecte legea. De aceea, atunci când am cerut elevilor să respecte Regulamentul de Organizare și Funcționare al școlii, aflat în vigoare, am avut în intenție un act educativ firesc, nu o formă de presiune şi nici o modalitate de sancţionare. Reluăm contextul celor întâmplate în data de 17. 10. 2017, când mai mulţi elevi au fost rugaţi să respecte Regulamentul unităţii. Mai întâi, ieri, li s-au adus încă o dată la cunoștință prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare al școlii noastre, după ce în prealabil au semnat pentru luarea lui la cunoștință atât ei, cât și părinții lor. Acţiunea conducerii unităţii a venit şi în contextul în care, în data de 05. 10. 2017, la Consiliul profesoral, profesorii diriginți m-au rugat să mă implic în susținerea lor cu privire la respectarea ținutei școlare, în special cu privire la ţinuta capilară a elevilor care este cu mult peste prevederile admise de actualul regulament. De asemenea, în data de 12. 10. 2017 a avut loc întâlnirea cu reprezentanții comitetelor de părinți pe clasă, ocazie cu care am primit sesizări verbale din partea unor părinți ai căror copii s-au conformat cerințelor legate de ținută și care m-au întrebat de ce, pentru alții, sunt permise derogări de la regulament”, spune directorul liceului Petrică Daniel Tintelecan, într un comunicat de presă.

În cadrul dezbaterii, toată lumea îşi va putea exprima liber punctele de vedere.

“De aceea, suntem deschiși la dialog pe tema prevederilor Regulamentului de Ordine Interioară. Elevii ar fi putut deja să formuleze critici față de unele articole din Regulament prin reprezentanții lor în Comisia Anuală de Revizuire a Regulamentului, prin reprezentanții lor în Consiliul de Administrație al liceului sau prin intermediul Consiliului Elevilor de la nivelul unității de învățământ sau prin cel organizat la nivelul județului Cluj. Pentru că înţelegem acum că sunt nemulţumiri, vom organiza, până la finalul lunii, o dezbatere la sediul liceului nostru, la care vom invita reprezentanți ai părinților și ai elevilor, în care își vor putea exprima liber opiniile în legătură cu articolele Regulamentului. Cei care nu vor putea participa la dezbatere vor putea să își exprime în scris observațiile, care vor fi depuse și înregistrate la secretariatul liceului nostru. După ce vom ajunge la consens, vom insista ca Regulamentul agreat să fie aplicat cu strictețe. Instituția noastră respectă libertatea de exprimare. Am luat act, aşadar, de nemulţumirile unora dintre elevi şi vom parcurge în perioada următoare etapele pentru asumarea unui Regulament care să poată fi acceptat şi aplicat, în spiritul respectului pentru convenţiile specifice unui mediu de tip instituţional-educaţional”, mai spune directorul.

Cel despre care, reamintim, am scris acum cațiva ani, când am relatat pățaniile unui copil, Mihai Moceanu, bolnav de sindromul DOWN, care greco-catolic fiind și înscris fiind ca elev al Liceului Greco-Catolic, a fost batjocorit de același director-preot Daniel Țintelecan până când, mama lui nemairăbdând umilința, elevul a fost mutat la alt liceu. Făcându-l handicapat și neintegrabil în societate, profesori ai Liceului Greco-Catolic alături de preabunul preot creștin și greco-catolic Daniel Țintelecan au avut neplăcuta surpriza să afle că “handicapatul” Mihai Mocean, bolnav de sindrom DOWN, a avut nesimțirea” să-i dea peste obrazul de creștin fariseu și să reușească să-și ia Bacul. E drept, cu nota 6,83, dar o reușită incredibilă pentru cei bolnavi de acest crunt sindrom! Și știți de ce și l-a luat? Pentru că a fost integrat cu dragoste în colectivul în care s-a dus după ce a fost alungat de prea-plinii de dragoste profesori greco-catolici de la Liceul “Inochentie Micu”!

Tudor Helgiu, elevul de clasa a X-a de la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” Cluj-Napoca, trimis marţi acasă să se tundă, s-a prezentat miercuri la ore netuns, dar având asigurat sprijinul și dragostea părinților săi că poate fi ceea ce este, că “important nu este cât de lung ai părul, important este ce și cum gândești”. ”Regula nu are niciun rost, nu mai suntem pe vremea comunismului, când băieţii erau obligaţi să se tundă”, a spus acesta.

Corect, numai Partidul lui nea’ Ceașcă, de unde s-o fi desprins ca mentalitate și directorul-preot Țintelecan, „te vrea tuns roakere”.

Tudor Helgiu a declarat, miercuri, presei, la intrarea la Liceul Greco-Catolic „Inochentie Micu” că părinţii săi îl susţin în totalitate şi că nici lor nu li se pare normal ca un elev să fie judecat după lungimea părului.

Comentarii

Nistor Alexandru

20.10.2017 11:18

Presupun că părinţii acestui copil au fost de acord cu condiţiile de şcolarizare, atunci cînd l-au înscris la acest liceu ( de factură specială, religios).Nu trebuie decît să-şi asume şi să respecte aceste condiţii şi implicit copilul, indiferent că îi convine sau nu.Sau pot să-şi înscrie copilul la altă şcoală.

Justice

26.10.2017 08:33

Ar trebui sa stie onoratul si distinsul domn CTP ca la la cele 2 seminarii de profil din Cluj-Napoca respectiv greco-catolic si ortodox , elevii sunt conditionati la inscriere de semnarea unui regulament , care contine cele mai abuzive clauze posibile , din evul mediu incoace , respectiv elevii sunt fortati sa lipseasca de la seminar  si sa fie prezenti la slujbele oficiate de catre preasfintitii ORE IN SIR !!! , neavand voie sa aiba pauza , sa manance , sa bea apa sau SA MEARGA LA TOALETA !!! , inclusiv fetele  din clasele nonvocationale , nu au voie sa vorbeasca sa se miste sau sa stea jos , etc. , orele pierdute nefiind recuperate niciodata .Tot in aceste seminarii profesorii  , inclusiv de geografie sau istorie  , propovaduiesc religia si ostracizeaza teoria darwinista , astfel ca suntem curiosi ce o sa scrie elevii la BAC , la subiectele pe aceasta tema . De asemenea nu au voie sa aiba haine mulate , de culorii vii , doar negre , nu au voie sa li se vada pielea partilor corpului de la gat in jos , intrucat pot constitui ispite pentru colegii lor  ( apropo la ortodox li se spune ca Pomohaci e un martir infierat pe nedrept de catre presa ca sa discrediteze biserica  ) iar la greo-catolici acelasi lucru despre preotii pedofili descoperiti la Vatican . La cantinele acestor seminarii elevii nu au voie sa manance produse din carne  si nici nu au voie la BAC , la subiectele pe aceasta tema . De asemenea nu au voie sa aiba haine mulate , de culorii vii , doar negre , nu au voie sa li se vada pielea partilor corpului de la gat in jos , intrucat pot constitui ispite pentru colegii lor  ( apropo la ortodox li se spune ca Pomohaci e un martir infierat pe nedrept de catre presa ca sa discrediteze biserica  ) iar la greo-catolici acelasi lucru despre preotii pedofili descoperiti la Vatican . La cantinele acestor seminarii elevii nu au voie sa manance produse din carne  si nici nu au voie sa iasa din incinta pentru a-si procura alimente sau lichide . Aproape totii profesorii cu mici exceptii , injosesc femeia , ca fiind inferioara dpdv uman , ea trebuind sa fie o sluga supusa barbatului , un executant al ordinelor acestora si nimic mai mult , fiindu-le tinute cursuri obligatorii extrascolare sub amenitarea exmatricularii din seminar , de catre persoane cu functii necunoscute  din afara sistemului de invatamant in care sunt dusi la manifestari impotriva avortului , altfel vor arde in iad . Si ne mai miram de islamisti . Intrebam totusi , institutiile statului , cand vor lua masurile legale impotriva acestui stat in stat ?!Poate dumneavoastra domnule Alexa , pe care va vedem ca un ultim bastion , impotrivi abuzurilor din aceasta tara , sa mai puteti face ceva , ca in rest ne-am pierdut orice speranta ...

Adauga comentariu