Eveniment

Liberalul Mircea Abrudean este noul prefect al județului Cluj

Mircea Abrudean a fost numit prefect al județului Cluj în această seară, de către Guvernul Orban. Un fel de noaptea, ca hoții – și ne întrebăm de ce atâta tergiversare a unei numiri de mult anunțate (fumate ca să spunem așa). El își va prelua atribuțiile după ce hotărârea de Guvern va fi publicată în Monitorul Oficial.

Mircea Abrudean are 35 de ani și este un vechi liberal, fost secretar general al PNL Cluj, devenit de curând purtătorul de cuvânt al Primăriei Câmpia Turzii. Abrudean a absolvit Facultatea de Studii Europene  din cadrul UBB și un masterat la SNSPA București în management de proiecte. 

Liberalul a profesat în mediul privat, a condus o firmă specializată pe consultanță și management de proiecte europene. Până în prezent, nu a mai avut alte funcții de conducere în administrația publică. În ultimii ani a făcut parte din Consiliul de Administrație al Tetarom.

Mircea Abrudean a fost menționat în dosarul în care a fost condamnat fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horia Uioreanu.

„Un alt abonat al contractelor cu atribuire directă pe filiera grupului consilierilor lui Uioreanu este omul de afaceri Mircea Abrudean (director la Transelectrica SA Cluj şi asociat la SC Siab Development SRL Cluj-Napoca). Acesta a obţinut, în 2012, 10 contracte în valoare totală de 127.500 euro, iar un an mai târziu acelaşi om de afaceri a mai obţinut tot prin atribuire directă alte trei contracte în valoare totală de 180.000 de lei. Există date şi informaţii că având sprijinul şi acordul lui Uioreanu, făptuitorii Răzvan Pop, Mihai Teaha şi Alexandru Stan acţionează pentru favorizarea societăţii Eurodrum Com SRL Cluj-Napoca deţinută de omul de afaceri Liviu Laurenţiu Lola, în vederea câştigării licitaţiei privind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru lucrări de infrastructură drumuri în valoare de 10 milioane euro pentru reparaţii la drumurile judeţene. Indiciile existentă relevă că cei trei consilieri împreună cu omul de afaceri au apelat la RAADPP Cluj pentru a obţine date privind investiţia ce urmează a fi efectuată, informaţiile confidenţiale fiind necesare pentru favorizarea societăţii vizate de ei, urmărind ca parte din sumele alocate să fie fraudate şi împărţite între făptuitori”, susţinea DNA.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *