Liberalii rezistă în prostie: în loc de spitale, fac o pușcărie!

A trecut un an de pandemie, iar guvernul #rezist (PNL, USR PLUS, UDMR) rezistă în prostia de a face din România o mare pușcărie, în loc de a construi spitale, în plină criză sanitară, când de noi unități medicale avem nevoie și nu de noi modalități de încarcerare.

De un an de zile, principalele măsuri de gestionare a pandemiei sunt cele coercitive: am fost constrânși la arest la domiciliu fără vină timp de două luni în primăvara anului trecut, am fost obligați să purtăm mască peste tot, mai nou suntem, nu obligați, dar presați să ne vaccinăm. Magazinele se închid la șase, iar oamenii în case la opt, în puținul spațiu comprimat de libertate deținuții patriei înghesuindu-se în continuare peste tot. S-au închis toate sălile de sport, cu toate că un an de zile au funcționat fără probleme, fără a deveni focare de infectare. Au fost închise, într-o vreme, și cabinetele stomatologice, cu toate că și înainte de pandemie în acestea se lucra în mediu steril, pentru a nu se transmite alte boli infecțioase, mai grave decât noul coronavirus: HIV, hepatită și altele.

Am fost și suntem constrânși de guvernul liberal cu o serie de măsuri cărora tot mai multă lume începe să le vadă lipsa de eficacitate și de logică, la un an de la debutul pandemiei în România.

După un an de zile, măsurile de constrângere a populației și-au dovedit ineficacitatea, fiindcă pandemia și-a urmat cursul neschimbat, rata de infectare crescând, val cu val.

S-ar putea ca, la anul pe vremea aceasta, la al șaselea val de coronavirus mutant, să constatăm și ineficacitatea vaccinării populației – pentru că nu s-au vaccinat destui concomitent, pentru că țările sărace nu au avut bani de vaccin, iar cele bogate nu le-au ajutat suficient, pentru că o nouă mutație rezistentă la vechile vaccinuri a devenit predominantă și trebuie să o luăm de la capăt cu vaccinarea, cu o populație tot mai puțin dornică să se vaccineze pentru a doua oară.

La anul, pe vremea aceasta, în privința noilor spitale care ar trebui făcute în pandemie, pentru ca bolnavii grav să aibă unde să fie tratați, vom auzi aceleași povești pe care le auzim anul acesta: că nu am avut timp să le facem, că spitalele regionale promise de 15 ani sunt cu studiile de fezabilitate gata și vom începe construirea lor peste câțiva ani, adică după criza epidemiologică, atunci când vom avea în continuare nevoie de ele, dar nu ca acum.

Mai multe spitale, mai bine dotate, sunt singura soluție de conviețuire, pe termen lung, cu virusul pandemic. „Nu poate el dezvolta mutații, câte spitale putem noi construi!”, ar trebui să fie deviza oricărui decident politic normal la cap.  

Închiderea în casă a oamenilor e doar soluția de urgență, de avarie, nu una fezabilă pe termen lung, pentru că duce la faliment personal, de țară, de lume, la sărăcie lucie și la multe decese prin depresie și inaniție.

Masca e ca un prezervativ cu găurele fine – trece o parte a lichidului seminal, dar „să sperăm că o să fie bine!”

Vaccinul e o soluție care, pentru a fi eficace în eradicarea pandemiei, trebuie să îndeplinească simultan multe variabile – să fie administrat în fereastra sa de eficiență, concomitent, unui procent mare din populație, să acopere și viitoarele mutații ale virusului ș.a., variabile greu de atins în condițiile în care un procent totuși mare din populație nu are încredere în noile vaccinuri care au parte de o amplă campanie de informare privind posibilele efecte adverse.

Construirea de noi spitale este singura soluție de conviețuire pe termen lung cu coronavirusul. Dacă am avea mai multe spitale, oamenii și-ar putea continua viața, nu ca înainte, ci cu măsuri de prudență și de prevenire, dar viața liberă, nu pușcăria de acum, în care stăm închiși în casă de la 8 conștienți că „ăia își bat numai joc de noi!”

Dacă am avea suficiente spitale, bolnavii grav ar avea unde să fie tratați, cei pozitivi ar fi singurii carantinați, tratați și ei la timp, dacă ar avea simptome, și nu s-ar mai pune problema că sistemul sanitar intră în colaps și de-asta trebuie să fim toți închiși, să intrăm toți în colaps psihic și financiar.

La un an de la debutul pandemiei, orice om inteligent realizează că avem nevoie de mai multe spitale, nu numai de mai multe măști, de mai multe restricții, de mai multe vaccinuri (măsură care își va dovedi sau nu eficacitatea peste un an).

Liberalii însă rezistă în prostie: în loc de spitale, fac o pușcărie! O pușcărie în care se nasc copii care au impresia că omul de felul lui trebuie să poarte mască, în care mor bolnavii cu afecțiuni cronice grave, netratate corespunzător, în care mor afaceri, visuri, speranțe, în care mor oamenii sufletește. Hai liberare! Hai și cu noi spitale!

Adauga comentariu