Liberalii cedează isteric când sunt criticați. Cum e cu libertatea de expresie, europenilor?

Vă mai amintiți de primarul liberal Horia Șulea, care punea Poliția Locală pe urmele internauților, pentru că ar fi fost deranjat de criticile acestora?! Liberalismul a început, de la o vreme încoace, să fie tot mai "sensibil” la critică. Într-atât, încât își permite să limiteze libertatea de expresie. 

Ei bine, și primarul Florea din Târgu Mureș, tot un liberal convins, a trimis Poliția peste un ziarist, iar agenții ordinii publice s-au conformat. Cum altfel? Jurnalistul a fost chemat la secție pentru ”încălcarea ordinii și liniștii publice prin articolele publicate”. Asta cum vi se pare?

Cine-i pesedistul și cine-i liberalul? Nu sunt liberalii noștri mai comuniști decât comuniștii? Anul trecut, în vară, primarul comunei Florești, cu cea mai avansată tehnologie 5 G, punea Poliția Locală pe urmele unui floreștean, Marius Hodină, pentru că și-ar fi permis să aducă critici administrației liberale din comună, dar nu oriunde, ci pe Facebook, într-un grup închis de utilizatori. 

CITEȘTE ȘI: Poliția Locală Florești, pe urmele internauților. Floreștenii sunt amendați pentru postările din spațiul virtual. Libera exprimare în era 5 G

Altfel spus, în timp ce PSD-ul lui Dragnea e roșu de tot, ”ciuma roșie” sau cum vreți, liberalii cei sensibili, europenii lui Brătianu, au început să sancționeze dur libera exprimare. Cum? Trimițând miliția pe urmele jurnaliștilor rău-făcători. 

Liberalismul din Mureș

Msnews.ro este ”un ziar care scrie despre viața din județul Mureș, cu bune și rele”, după cum îl caracterizează Cătălin Vischi, fondatorul și proprietarul ziarului.

În concepția Primăriei, exprimată pe Facebook-ul instituției, ”în urma analizării mai multor materiale publicate de jurnalistul msnews.ro”, edilul a ajuns la concluzia că ”vorbim de atacuri constante la adresa primarului sau a altor angajați din instituție, atacuri care lezează onoarea și demnitatea acestora”.

În loc să-l dea în judecată pe ziarist, ca orice persoană care se consideră lezată, primarul Dorin Florea a rostogolit poliția spre autorul articolelor! Iar poliția s-a executat și i-a trimis această invitație la secție, probabil unică într-un stat UE.

El urma să meargă ieri, 13 februarie 2019, la ora 9 la secție.

”Domnul VISCHI (…) este chemat la acest organ de poliție (…) pentru lămurirea aspectelor sesizate de către Primărie Muncipiului Tg Mureș privind încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice cu ocazia publicării unor articole pe siteul msnews.ro”.

Cum pot fi tulburate conviețuirea socială și ordinea publică prin publicarea unor articole, care nu sunt nici rasiste, nici discriminatorii, asta o să afle jurnalistul când s-o prezenta la secție. ”Azi nu am fost, l-am sunat pe polițist, i-am spus că știu că e un abuz, că e un sistem militarizat și execută ordine, dar că voi veni, însoțit de un avocat”, a declarat Cătălin Vischi. (sursa: aici)

Exact ca primarul Horia Șulea, care anul trecut a trimis poliția să-l amendeze pe un cetățean care l-a supărat pe Facebook. 

Dacă tot e să ne amintim, haideți să vă spunem că și primarul Emil Boc s-a plâns la un moment dat la CNA. Dar vorbim despre acel Boc care s-a jurat că niciodată nu se va plânge de un jurnalist și nu îl va reclama. 

Ce ți-e și cu libertatea asta de expresie.

Din câte se pare, liberalismul românesc este irefutabil, iar practicile ”liberalilor” nu pot fi contestate, atacate și nu suportă nici o urmă de îndoială, nici o apropiere critică.

Ce țară europeană?! Cu președinte liberal...

Totuși, dacă nici jurnaliștii nu ar mai arăta toate matrapazlâcurile, cu ce mai rămânem? 

Libertatea de expresie nu ține, până la umră, de culoarea politică.

Dar pumnul liberal, înghițit de jurnaliști, vă spune ceva?

Când vor ieși românii în stradă pentru libertatea de expresie? 

 

 

sursa foto: avocatura.com

 

Adauga comentariu