Legea Ordinii și Liniștii Publice e “veche” și “neactualizată”, ne spune Emil Boc. În rest, înțelegem că de Untold e ca la violul în grup: mai multă lume e mulțumită decât victima

Comentând criticile privind nivelul de zgomot de la ultima discotecă ilegală în aer liber pe numele ei Untold, primarul Emil Boc a spus că legile din România sunt vechi, din 1991, neactualizate și că nu s-au înregistrat decât 50 de plângeri la primărie, faţă de 330.000 de participanţi la Untold.

“Am încercat în anii aceştia de când sunt primar să promovez politici care să unească comunitatea. Şi în cazul acesta, sunt foarte atent şi ascult toate părerile şi toate părţile, toate ideile şi propunerile care vin de la an la an. M-am uitat şi la sesizările pe care le-am primit la primărie. În cele 4 zile am primit cam 50 de sesizări. La 112 au fost doar două  sesizări. Suntem atenţi la fiecare recomandare, nuanţă, să îmbunătăţim, să eliminăm disconfortul creat cât există cu ocazia desfăşurării festivalului. Am apreciat că organizatorii se implică tot mai mult pe latura comunitară, de a oferi comunităţii, cum a fost investiţia pe care preconizează să o facă la Spitalul de Copii, peste 100.000 de euro. Contează acest lucru şi e un semnal important pentru comunitate. De aceea, după ce se va trage linie, e prea cald ca să facem bilanţul încă la rece, vom vedea lucrurile care pot fi îmbunătăţite de la an la an pentru a diminua impactul, dacă există, major în anumite zone de zgomot. Există unele lucruri care pot îmbunătăţi confortul clujenilor”.

“(…) În privinţa orei, sunt legi în vigoare din 1991. Un meci care începe la 21.45 în Liga Campionilor ar trebui închis la ora 23.00 şi să închidem nocturna pe stadion şi să oprim meciul. Trebuie văzut un pic în ansamblu”, a spus Boc marţi dimineaţa la un post de radio.

Excelență, Maestre, Șefu’ și la un viol în grup victima este în minoritate, poate îți dai două palme în fața oglinzii să te trezești! Iar dacă legea este veche și neactualizată, nu mai trebuie respectată dacă este în vigoare?! Mai trage-ți o palmă! Trezește-te, vezi că spui prostii!

În ceea ce primește suta aceea de mii de euro pentru Spitalul de Copii, bani adunați tot de la festivalieri, din donații – și numai dacă nu se adună suma, pun ei diferența, încearcă să nu mai dezinformezi! Adică faci bani privându-i de somn pe unii timp de 4 nopți, apoi vii să te lauzi cu compensații bănești? Exact ca la viol, Maestre, Excelență, Șefu’, când vin violatorii să ofere victimei compensații materiale să-și retragă plângerea, să se împace. Măcar ăia oferă din buzunarul lor, nu din ceea ce iau din buzunarul altora din donații!

Și ce linie ai tras după primii doi ani de Untold? Anul acesta, în bătaie de joc, muzica a fost dată mai tare, Parcul Central a fost rechiziționat în proporție mai mare, s-au urlat decibeli și până la ora 8 dimineața (față de ora 6 în alți ani)! La modul în care ai “îmbunătățit” în ultimii doi ani și ai “ținut cont” de comunitatea tăcută, parcă văd că la anul “îmbunătățești lucrurile” eventual punându-ne să le lăsăm și cheile de la case festivalierilor, nu numai bunurile publice ca până acum.

În loc de PR și cuvinte ce sună mi-nu-nat, mai bine ai avea obrazul să ne faci un raport transparent cu EXACT toți banii pe care îi câștigă municipalitatea în beneficiul clujenilor. Municipalitatea nu birtașii!

Comentarii

razvan

08.08.2017 12:21

Un meci de fotabl nu continua pana la 8 dimineata...Doar atatea plangeri au fost facute...ma indoiesc. In fine...nu o sa se schimbe nimic, asta e 

Cluj

08.08.2017 13:15

In opinia mea, punctul de vedere exprimat de d-l Boc, de contestare a legilor in vigoare si de sacrificare a unei minoritati, desi protejata de aceste legi in favoarea unei majoritati, este un punct de vedere penal. Contestarea unor legi de pe pozitia oficiala de primar al Clujului nu este doar penala ci si viciata de criterii care incalca grosolan drepturile la o viata decenta si sanate.Ar fi necesar ca d-l primar sa detalieze criteriile in baza carora dansul hotaraste ca, de exemplu, un cardiac, un copil sau un varstnic trebuie sa moara mai repede din cauza lipsei de odihna, a stresului intens ca sa traiasca cei 300000 de festivalieri care vor duce societatea mai departe. Dumnezeu lucreaza in moduri misterioase si are criterii tainice dupa care unii traim mai putin si altii mai mult. Ar trebui ca d-l Boc sa ne spuna care sunt criteriile dupa care dansul se ghideaza cand ne imparte intre cei care avem dreptul la viata si cei care avem interdictie in acest sens. In acelasi timp, prin contestarea legilor, d-l primar formeaza o atitudine de intoleranta a festivalierilor, care se simt protejati in a incalca legea, care devin superiori si aroganti si ii numesc pe cei care isi reclama dreptul la o viata decenta latratori si haters. D-l primar formeaza atitudinile  si comportamentele unor mase mari de tineri, dar se pare ca a uitat ca este dascal de profesie. 

Marius

08.08.2017 13:37

Incredibil. Mi-e greu sa cred ca asta a declarat Boc. În primul rand sa oprească minciuna cu 330.000 de participanți. Cred ca au fost ~120.000. 70000 de abonamente și restu bilete de o zi. Dar organizatorii ne pot zice numărul exact. Doar au luat buletinul sau CNP-ul la fiecare. În al doilea rand pune la îndoială faptul ca au fost probleme, acel dacă există e foarte parsiv pus. Sa nu uitam ca poziția Untold e ca nu s-a depășit nivelul de zgomot legal.  Legat de numarul de reclamații e iar parsiv.  Știe ca de obicei exista un număr mic procentual al celor care reclama. Multi tac chiar dacă nu le convine. Mai ales ca e evident ca nu se va face nimic. Dar la faza cu legea m-a surprins. Dovedește o prostie la care nu ma asteptam. Asa e legea acum. Buna sau proasta trebuie sa o respecte, dacă un primar nu respectă legea cum s-ar astepta ca un cetățean simplu sa o respecte. Daca consider ca legea trebuie modificata sa facă demersurile legale și sa o schimbe. A fost prim ministru, șef de partid, și acum are o puternica influenta. Sa vedem daca încearcă modificarea legii. Practic Boc a reușit sa transforme Clujul 2017 în Constanța 95 când la fel turiștii erau ținuți trezi de petrecăreți.  

alcapone

08.08.2017 13:44

 LEGEA NR. 61/1991  SANCTIONAREA FAPTELOR DE INCALCARE A UNOR NORME DE CONVIETUIRE SOCIALA , A ORDINOO SI LINSITII PUBLICE REPUBLICATA LA 7 FEBRUARIE 2014 (  "neactualizata " ):Art.2 pct. 27 : "Organizarea de petreceri cu caracter privat si utilizarea de aparatura muzicala la intensitate de natura a tulbura linistea locuitorilor , in corturi si alte amenajari sau spatii neacoperite situate in perimetrul apropiat imobilelor cu destinatia de locuinte sau  cu caracter social , in mediu urban .. " Art. 3 pct. C: "..se pedepseste cu amneda de la 500 Lei la 1500 Lei ." 

unu'

08.08.2017 14:14

Să așteptăm noi un raport mult și bine. Trebuie făcută o anchetă ziaristică de excepție, care să nu permită alte opțiuni decît declanșarea investigațiilor penale.Prea îndelung am fost batjocoriți.

Calin

08.08.2017 14:35
Se poate deschide dosar penal impotriva Primariei si a Politiei Locale. Apoi adio Untold la anu.

Radu

08.08.2017 17:28

Daca e asa, de ce e avantajat doar Untoldul? Alandala a luat amenda ca a tinut programul pana la ora 24 in loc de 23. Jazz in the park de ce n-are voie pana dimineata? Si asa mai departe... sunt destule evenimente in Cluj.

Nicu

08.08.2017 19:04

Astept marele beneficiu, mega beneficiul clujenilor, oare se diminueaza taxele si impozitele cu cativa bani? Un parking? Un troleibuz, un autobuz, o panseluta, o plantare de copac ori tufa. Cred ca astept degeaba, cei care a trebuit au incasat, facturat, achitat. Macar aia 100 mii de euro de-ar ajunge la copii cu cancer de sange si tot ar fi ceva. 

Vasule

08.08.2017 20:43

Jos bocitania! Jos Paunelul!

Adauga comentariu