Legea junglei din cartierele clujene: în așteptarea parkingurilor promise de Boc, șoferii își vandalizează mașinile pentru un loc de parcare pe veci

Clujul mai înregistrează un record negativ în materie de parcări: pentru că parkingurile din cartiere promise de Emil Boc lipsesc cu desăvârșire, clujenii au ajuns să își dea în cap, să își vandalizeze autoturismele pentru un banal loc de parcare. Din păcate, vandalizarea autoturismelor se constituie deja într-un fenomen în orașul lui boc fără parcări: ștergătoare rupte, mașini zgâriate sau cu luneta spartă. 

Asta au înțeles clujenii: în loc să-i ceară socoteală edilului mult iubit pentru cele 4 mandate fără parcări, conducătorii auto au început să-și spargă mașinile unul altuia. 

Acesta este și cazul unui clujean care s-a trezit cu luneta spartă în noaptea de marți spre miercuri:

acesta se afla într-o vizită în alt cartier, și-a parcat autoturismul, doar că a avut parte de un incident nefericit – luneta mașinii i-a fost spartă, semn că a parcat pe locul „de veci” al altui șofer.

sursa foto: infotraficjudcluj/facebook

Vandalizarea mașinilor a devenit în Cluj o atitudine prin care sunt „marcate” locurile de parcare, tot mai puține, de altfel, în orașul plin de PR și reclame...

„Nu am gresit cu nimic, se parcheaza des acolo si poti sa treci lejer. Nu locuiesc in zona, eram in vizita, mai sunt inca doua cai de acces spre acea parcare daca nu a reusit cineva sa treaca tot ce trebuia sa faca persoana respectiva era sa inconjoare un bloc. Aveam numar in bord care nu a fost vizibil... Hai ca nu se reactioneaza chiar asa. Si stergatoare rupte”, notează clujeanul cu mașina vandalizată. 

După cum semnala recent Ziar de Cluj, lipsa de parcări naște monștri. Timp în care super-primarii inter-galactici din Cluj-Napoca și Florești își râd în barbă, știind că poporul va fi de partea lor pentru încă 100 de ani, indiferent ce se va întâmpla. 

CITEȘTE ȘI: Cluj-Napoca și Floreștiul se transformă în Vestul Sălbatic! Din cauza lipsei de parcări, oamenii vandalizează mașinile „rivale” din răzbunare

FOTO Legea junglei la Cluj-Napoca! Când Poliția Locală doarme, cetățenii orașului își fac dreptate singuri, cu excavatorul: „Miroase a dosar penal”

Locurile de parcare din cartierele Clujului sunt revendicate de „proprietari” după reguli și legi nescrise. Fiecare încearcă să-și mențină locul de parcare cum știe, apelând la tot felul de tertipuri: fie semnalizând locul cu pricina prin intermediul unor scânduri sau a unor butelii goale etc. Sau apelând la dreptul dintotdeauna asupra unei suprafețe de teren. „Vrei să parchezi pe locul meu?”

Fără acte, fără alte documente concludente în acest sens, unii conducători auto știu să-și apere locul de parcare, întrucât acesta le revine printr-un drept moștenit, din tată-n fiu și tot așa.

CITEȘTE ȘI: Clujenii și legea cartierului: și-au făcut locuri de parcare pe veci VIDEO

Până una-alta, primarul Boc s-a prezentat doar în postura unui mare demolator: demolator de garaje, desființând și puținele locuri de parcare de prin cartierele orașului.

În atare situație, dreptul la un loc de parcare „se rezolvă” după legi nescrise, după reguli aleatorii, după legile cartierului.

În luna martie, după un incident similar, un alt clujean semnala ipocrizia conducătorilor auto care-și revendică locurile de parcare fără a dispune de acte în acest sens:

„Ce nu voi intelege eu niciodata: ipocrizia soferilor care isi asuma niste spatii de parcare pe care nu au acte; pe niste tarlale pline de noroaie, ale nimanui.
De unde si pana unde aveti voi tupeul sa ridicati stergatoarele, sa lasati biletele in geam si sa blocati spatii care nu sunt ale voastre? Unii si mai boi ajung sa iti zgarie masina si/sau sa iti rupa numarul de inmatriculare”
, nota acesta.

CITEȘTE ȘI: „Fiecare ne parcăm mașinile pe unde putem, în această metropolă de 5 stele, cu centură metropolitană și metrou”

În cazurile de acest fel, dacă victima înregistrează o plângere, vandalii autoturismelor se pot trezi cu dosar penal. Din păcate, întrucât încrederea în Poliția Locală a ajuns la un minim istoric, conducătorii preferă să nu mai apeleze la „organele competente”, tocmai din motive de incompetență, și „rezolvă” conflictele în modul cel mai simplu: vandalizând autoturismele și făcându-și singuri dreptate. 

 

Adauga comentariu