Legea Antifumat nu există pentru Janis Club, dar nici pentru autorități în acest caz

În Clubul Janis se fumează în continuare deși Legea Antifumat este în vigoare de aproape trei ani și deși Ziar de Cluj și NCN au publicat numeroase materiale în care au sesizat acest lucru. Este interesant faptul că autoritățile nu fac nimic în acest caz. Conducerea Janis ne-a transmis de fiecare dată același punct de vedere cu privire la situația din propria ogradă. Se spală pe mâini și invocă o scăpare a legii.

Câteva imagini surprinse duminică seara în Clubul Janis arată că în acest local se fumează bine mersi în continuare. Am ales să blurăm fețele celor din club, nu de alta dar e foarte posibil ca unii din acești clienți să fie minori, așa că legea ar fi încălcată de două ori.

fumatori janis

fumatori janis

fumatori janis

Desigur că nu mai este nimic nou în cazul acestui local în care se fumează, dar totuși noi sperăm că autoritățile vor face totuși ceva. Este interesant și punctul de vedere al conducerii Janis cu privire la situația din propria ogradă. Iată ce ne declarau în urmă cu aproximativ o lună:

“Clubul Janis isi indeplineste TOATE obligatiile prevazute de Lege, printre care nu se numara si acelea de a sanctiona in vreun fel cetatenii care aleg sa incalce legea, si nici macar obligatia de a efectua acte de delatiune, anuntand Politia, nefiind o infractiune (cum ar fi consumul de droguri adevarate, un fenomen mai putin important si grav pentru “oamenii de bine” care fac filmari prin cluburi).

Clubul Janis, ca orice alt local, de fapt, nu are menirea de a face educatie civica cetatenilor responsabili si majori si nici puterea legala sau fizica de a lua masuri coercitive impotriva celor care considera, sa zicem, ca o lege adoptata de un Parlament de penali nu trebuie respectata. (...)”.

Adauga comentariu