PubliNews

Legătura dintre scorul de credit și creditul până la salariu

Un credit până la salariu este o soluție foarte practică și rapidă atunci când avem nevoie urgent de o sumă de bani mai moderată. Creditele rapide pe termen scurt sunt de regulă oferite de instituțiile financiare nebancare (IFN). Creditele prin IFN au multe avantaje, dar desigur că au și anumite dezavantaje. La argumentele PRO putem include:

  • Aplicare ușoară și rapidă – la multe IFN-uri procesul de aplicare este 100% online și durează doar câteva minute
  • Condiții de împrumut mai flexibile decât la bancă: nu este necesară prezentarea multor documente, de regulă cartea de identitate și dovada de venit sunt suficiente
  • Sunt accesibile mai multor tipuri de venit: și persoanele cu venit minim pe economie au posibilitatea de a accesa un credit IFN
  • Nu este necesară prezentarea de garanții
  • Oferte variate și personalizate: de exemplu, IFN-ul HoraCredit oferă clienților noi credit cu 0% dobândă, pentru o sumă de maxim 3000 RON pe termen de 30 de zile. Practic, acest împrumut este gratis dacă este rambursat la timp.

Argumentele CONTRA sunt dobânzile aplicate și penalizările pentru neplată. Acestea sunt mai mari decât la bănci, deorece IFN-urile își asumă mai multe riscuri prin acordarea unui credit fără garanții. Daca întârziați cu plata facturii, un credit avantajos se poate transforma cu ușurință într-un credit neperformant. De aceea este foarte important să citiți cu atenție contractul și secțiunea de termeni și condiții. Poate nu aveți nevoie de un credit chiar acum, dar s-ar putea ca pe viitor să aveți nevoie. Aceste trei lucruri vă vor ajuta să obțineți un credit performant:

  1. Verificați-vă scorul de credit: scorul de credit este un indicator folosit de instituțiile financiare, atât bancare cât și cele nebancare, pentru a determina gradul de risc a solicitantului. Verificarea scorului de credit la bancă vă poate afecta negativ scorul, deorece poate fi considerată ca o cerere de împrumut. La IFN-ul Ocean Credit vă puteți verifica scorul de credit gratuit, și nici nu este considerată ca o cerere de credit, așadar nu vă va afecta scorul de credit. Scorul minim este de 300 de puncte și cel maxim de 800. Un scor de peste 550 de puncte este considerat mediu, iar unul de peste 650 de puncte este considerat foarte bun. După ce cunoașteți valoarea scorului dvs de credit, puteți să îl îmbunătățiți prin diverse metode, ca de exemplu: stabilizarea venitului, achitarea restanțelor la credit sau plata ratelor la timp.
  2. Comparați ofertele de credit: diferențele în termen de dobândă, perioadă de rambursare și comisione pot fi majore. Pentru a compara mai ușor ofertele puteți să folosiți Moneezy – o platformă de comparare împrumuturi 100% gratuită. Trebuie doar să alegeți din meniu tipul de credit dorit, să selectați suma de bani dorită și perioada de rambursare.
  3. Asigurați-vă că îndepliniți criteriile de împrumut: verificați înainte de a aplica dacă aveți toate documentele solicitate, venitul și vechimea de muncă necesară.

Împrumutați întotdeauna doar suma de bani de care aveți nevoie și respectați-va angajamentul față de creditor. Acestea se vor reflecta pe viitor atât în scorul dvs de credit cât și în relația cu furnizorul de credite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *