Laszlo Attila, senatorul tacut al Clujului

Senatorii Clujului nu au prea iesit in evidenta in primele noua luni de mandat. Chiar si asa au zeci de luari de cuvant, interpelari si declaratii si fiecare peste 10 initiative legislative. Cel mai “harnic” este Alexandru Cordos, senator PSD cu vechime, care este printre initiatorii a nu mai putin de 18 proiecte legislative. La polul opus este senatorul UDMR Laszlo Attila, fostul viceprimar al Clujului. Dintre toti senatorii clujeni Laszlo are activitatea cea mai redusa, potrivit site-ului oficial al Senatului. Fostul vice al Clujului nu a avut in ultimele noua luni nicio intrebare, nicio declaratie politica si a luat cuvantul in plen de doar patru ori. Senatorul tacut al Clujului a avut o singura interpelare, adresata in scris ministrului delegat pentru Energie Constantin Nita, vizand certificatele verzi si intentia de modificare a schemei de ajutor de stat. Laszlo are opt initiative legislative privind reforma in sanatate, combaterea consumului de droguri in trafic, infiintarea Consiliului National pentru Prevenirea si Combaterea Torturii, descentralizarea unor servicii publice, retrocedarea bunurilor pentru cultele religioase, modificari legislative privind regimul drumurilor si privind reproducerea umana asistata medical. Laszlo isi explica inactivitatea in plen prin timpul redus de vorbire alocat UDMR-ului.
“De obicei timpul alocat interpelarilor sunt impartite pe partide, noi suntem opt si pana in mai aveam doua minute la dispozitie. Acum avem trei. Acesta este motivul pentru care  am luat cuvantul de patru ori. De obicei discutam in sedinta de grup cine sa utilizeze acel timp alocat si de multe ori le depunem in scris. Initiativele legislative sunt din domeniul sanatatii si administratie publica, unde ma pricep si pot sa imi aduc contributia”, a subliniat Laszlo.
Senatorul Laszlo a fost ales in colegiul uninominal 2, care cuprinde cartierele Gheorgheni, Andrei Muresanu, Marasti, Intre Lacuri, Someseni, Dambu Rotund, Gruia, unde i-a avut contracandidati pe Ovidiu Calin (ARD), Serban Radulescu (USL), Gergely Balazs (PPMT), Augustin Danila (PPDD) si Ioan Avram (PRM).

Comentarii

radu cluj

24.11.2013 20:44

Am fost in audienta cand era vice-primar dar ,politician dea PIXUL!!!

Adi

03.11.2013 20:54

ar fi foarte bun daca ar pleca definitiv in Australia. Drum bun!

Peter

01.10.2013 15:43

Cel mai serios senator dintre toti de acolo, si cel mai bun viceprimar de dupa era Funar.

clujean

01.10.2013 15:12

un domn si un profesionist adevarat.

Adauga comentariu