Laptele ce nu a mai ajuns la elevi prin programul ”Laptele și cornul” va fi donat persoanelor nevoiașe

Odată cu închderea școlilor ca urmare a crizei COVID-19, elevii au trecut la școala de acasă iar programul ”Laptele și cornul” a fost suspendat. Mii de cutii cu lapte au fost donate de firme și vor ajunge persoanelor nevoiașe. 

”După cum prea bine știm cu toții, școlile s-au închis ca urmare a crizei COVID-19. Elevii studiază în siguranță de acasă, dar există un mic element al experienței școlare de care probabil mulți au uitat. Acesta este laptele primit zilnic de elevii școlilor primare și gimnaziale.Acest lapte a rămas din nefericire în stoc din pricina școlilor închise, iar situația aceasta exprimă exact motivul pentru care băncile pentru alimente sunt esențiale în societatea noastră.Am reusit să salvăm 30 de tone de lapte școlar (aproximativ 140,000 cutii de lapte), lapte ce va fi împărțit ONG-urilor beneficiare ale Băncii pentru Alimente Cluj, care ajung la aproximativ 4000 de persoane în nevoie”, tranmit reprezentnații Băncii pentru Alimente Cluj.

8000 de familii din zona Transilvaniei se vor bucura de laptele donat. În acest fel, nu s eface risipă și sunt ajutate persoanele defavorizate.

„În zona Transilvaniei au venit cam 42 de tone, restul a rămas în sud şi în zona Moldovei. Dacă ar fi să cumulăm, cred că 600.000 de bucăţi, care ajung până la 143 de tone în total. În toată reţeaua băncilor de alimente putem ajunge la peste 30.000 de beneficiari”, spune Camelia Gui, preşedintele Băncii pentru Alimente Cluj, potrivit mediafax.ro

În județul Cluj sunt peste 50.000 de copii în calsele primare, beneficiari ai programului ”Laptele și cornul”.

Adauga comentariu