Lăbăralism. PNL se piaptănă pe lista de europarlamentare, în timp ce Țara arde

Mâine, toată floarea liberalo-pedelistă se-ntâlnește la București să facă, chipurile, plecăciuni la noua icoană a partidului Sică Fără-de-Frică.

Credeți că adevăratul scop al întâlnirii de mâine este întărirea Partidului, căutarea de soluții pentru politici de opoziție față de Coaliția PSD-ALDE?

Aș!

Ei se-ntâlnesc cu Bleaga-n frunte să-și împartă pozițiile pe lista de la europarlamentare, cele 5 sau 6 osicioare (posturi de europarlamentar) la care pot avea pretenția să ajungă, la cât de bine sunt percepuți în piață. Că ultimul sondaj IMAS, pot să-l pască liniștiți acasă...

CITEȘTE: Partid politic în căutare de lider, sau lideri în căutare de partid politic?

Așa că, dă-i și luptă, neicusorule pentru milionul de euro ce poate să le rămână în teșcherea după 5 ani de frecat scăuneșul la “Briusel”. Bașca trai neneacă pe banii “Evropei” și “penzia” specială de la Coana Mare, cumulată pentru unii cu ceea ce mai dă amicii de la PSD-ALDE, pe care, de ochii prostului de electorat, se prefac ei că-l opozeză.

OARE CINE ÎȘI MAI ADUCE AMINTE DE CE A ZUBRAT BLAGA DIN PRIM PLANUL POLITICII MARI:  Șeful Poliției Bihor scosese “la plimbare” 700.000 de euro în mașina lui Vasile Blaga. Mașina să nu ruginească, banii să nu mucegăiască

S-a decis că Bușoi zboară, cu tot cu mulții săi bani, din zona listei cu șanse eligibile – că prea mult dă din gură. Și chiar dacă zboară la Călin Popescu-Tăriceanu, pe Blaga și cei pe care vrea acesta să-i vadă cu sacii în căruța europeană (aka bietul Buda), îi doare fix în liberalismul democrat liberal.

Un loc este pentru Orban cel Harnic, iar altul ar trebui să fie pentru Stolojan cel Drepți, dar, pentru europenism, amarnic, acesta din urmă va da cu Blaga piept.

Așa că, până acum, avem ocupat un loc unu și un loc doi pentru un liberal de rit vechi și pentru un liberal de rit nou. Pentru sprijinul “pepeist” pe care proaspătul liberal Siegfried Mureșan îl poate asigura, un loc trei cred că s-a antamat – și, cum s-ar zice, iaca, se dă și la liberalii neutri ceva...

Și mai rămân 2, maximum 3 poziții pe care se vor bate Stolojan (susținut de egeria sa Raluca Țurcan), Daneel Buda (susținut doar cu un colț de falcă tremurândă de către Vasilică Bleaga - care nu a uitat faptul că el l-a vrut pe Tișe la co-președintia PNL Cluj, că avea relații mai faine cu Călin Mitică, dar Boc l-a impus pe Buda), Mircea Hava – mai chitit ca oricând pe fonduri europene ca oricând, Gheorghe Flutur, Ioan Bălan, Cătălin Pierdoiu.

Toți aceștia se vor preface că împart, frățește, cele (chipurile) 10 locuri considerate (chipurile) eligibile pentru europarlamentarele de la anul.

Dar știu foarte bine că numai dacă dă bunul Dumnezeu se vor procopsi și cu cel de al șaselea mandat (și dacă pică PSD în cap cu ajutorul Grupului Infracțional Dragnea, la fel de sătui sunt electorii și de acest așa-zis PNL).

Așa că, în timp ce cei de la PSD-ALDE se distrează la putere, aripa bleagă a PNL se-ncoardă pe liste și sinecuri.

Ca de obicei.

Apoi se miră că ce-are lumea când strigă: “PSD, PNL, aceeași mizerie”!

Da, provenită din Partidul Comunist Român.

PS: Apropos de scenariul cu Emil Boc la cârma PNL, acesta nu e deloc nou. Nici cel în care poate va fi noua speranță a dreptei la prezidențiale.

CITEȘTE: De dragul scenariilor, vă prezint un alt scenariu al meu: Emil Boc în drum spre prezidențiale

Comentarii

Claudia

17.07.2018 16:50

Cu gozurile pe care le împing în față liberalii, așa zișii "liberali", dau apă la moara penalilor din psd. "Cum nu vii, tu, Tepeș Doamne...."!

Adauga comentariu