La un an de la accidentul mortal de la Transilvania Rally, dosarul inca se cerceteaza

La un an de la accidentul mortal cauzat de pilotul Florin Tincescu la Transilvania Rally in localitatea Agarbiciu dosarul se afla inca in faza de cercetare. Anul acesta traseul raliului nu mai trece pe raza comunei Capusu Mare.

Anul trecut in 22 iunie pilotul Florin Tincescu a accidentat mortal un barbat de 73 de ani din satul Agarbiciu, comuna Capusu Mare. Organizatorii au aratat ca barbatul se afla intr-o zona interzisa publicului atunci cand a fost lovit de masina participanta la competitia sportiva. Politistii din Huedin au intocmit un dosar penal pe numele pilotului de doar 20 de ani. Desi a trecut un an de zile de la accident, dosarul se afla inca in faza de cercetare.

“Dosarul este in lucru la serviciul rutier din Politia Huedin. Cand vor fi finalizate cercetarile Parchetul va da o solutie”, a explicat pentru Ziar de Cluj procurorul Petru Secan, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Huedin.

Editia din acest an a raliului nu va mai trece pe traseul unde s-a petrecut anul trecut nenorocirea.

“Raliul nu mai trece pe raza comunei Capusu Mare. Traseul e undeva intre Manastireni si Belis, pe Valea Fericirii, unde este un drum nou, asfaltat. Din cate stiu proba respectiva este suspendata, asa au in regulament, din cate stiu, ca timp de trei ani nu mai merg pe traseul unde au fost accidente. In ceea ce priveste siguranta trebuia sa fie mai bine organizati, si eu am stat in locul acela unde a fost accidentul. A fost un eveniment nefericit si nici pana in ziua de astazi nu s-a rezolvat nimic, nu s-a ajuns nici macar in faza de proces”, a precizat primarul comunei, Gheorghe Iancu.

Organizatorii competitiei sportive spun, insa, ca nu este nevoie de masuri de siguranta suplimentare.

“Decizia de a evita zona Agarbiciu nu are legatura cu accidentul de anul trecut, nu avem asa ceva stipulat in regulamentul particular. Am vrut sa facem traseul cat mai diversificat si cat mai spectaculos. Masurile de siguranta sunt aceleasi ca si anul trecut, competitia fiind una dintre cele mai securizate”, a explicat Irina Mancas, ofiterul de presa al raliului.

Anul acesta la competitie participa 49 de echipaje. Startul festiv s-a dat ieri, in centrul Clujului, de viceprimarul Gheorghe Surubaru.

Foto: Facebook

Comentarii

gogu

22.06.2014 09:34

De atunci vinovatii de producerea accidentului trebuiau pedepsiti de lege.

Adauga comentariu