„La Terenuri”, între proiecții și proiecte. Toate în viitor

Deși imaginile din teren, adică de „La Terenuri”, nu coincid cu cele ale machetei de pe biroul primarului Emil Boc, administrația clujeană continuă să depene „povestea” noii baze sportive din cartierul Mănăștur. Formula „primele imagini cu viitoarea zonă de agrement”, utilizată de edilul clujean, reflectă nu atât modul în care lucrările în zona „La Terenuri” au fost întârziate nepermis de mult, ci mai degrabă tendința de a realiza imagini virtuale în locul proiectelor concrete. 

sursa foto: emilboc/facebook

Chiar dacă de mai bine de cinci ani diverse asociaţii împreună cu mănășturenii, au ecologizat zona, au construit piese de mobilier temporar și au creat spaţii de întâlnire comunitară și culturală, aceste eforturi sunt insuficiente, fără aportul și asumarea municipalității clujene.

Explicația oferită cu nonșalanță în tot acest răstimp de către Primăria Cluj-Napoca s-a rezumat la un singur pretext: litigiile cu privire la parcelele de teren care aparțin persoanelor private.

„Suntem într-o fază destul de avansată pentru baza sportivă şi amenajare parc din zona LaTerenuri din Mănăştur. Astăzi (14 mai 2019 -n.r.) este termenul de predare al studiului SF preliminar, am avut deja câteva întâlniri cu proiectanţii şi astăzi va intra şi în comisia operativă pentru a-i da un verdict aproape final, după care vom putea intra în următoarea fază, cea de realizare a PUZ-ului, după care să urmeze fazele de obţinere a autorizaţiei de construire şi construirea în sine”, declara marți viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio local. 

Deci, SF preliminar…

Cu alte cuvinte, ne aflăm la începutul începutului acestui proiect ce a fost solicitat de mănăștureni municipalității clujene de mai bine de 5 ani. „Faza destul de avansată” nu pare să însemne decât „întâlniri cu proiectanții”, după care urmează realizarea PUZ-ului. Celelalte „faze”, adică autorizația de construcție și amenajarea propriu-zisă a zonei La Terenuri sunt proiectate toate, ați ghicit!, în viitor. 

„„E în licitaţie procedura pentru studiul de fezabilitate care să stea la temelia exproprierilor de terenuri care se vor face. Ca să poţi face exproprierile, trebuie să-l declari de utilitate publică. Ca să-l declari de utilitate publică îţi trebuie un studiu de fezabilizate care să-ţi spună dacă „da” sau „nu”, se impune sau nu acolo o bază sportivă, la ce dimensiuni şi ce forme şi pe ce suprafaţă de teren.

O dată s-a scos la licitaţie şi nu a venit nimeni, pentru realizarea studiului de fezabilitate, se scoate a doua oară, din câte ştiu, pentru a se realiza baza sportivă la Terenuri”, declara Emil Boc în iunie 2018.

CITEȘTE ȘI“La Terenuri“ – noul LEVIGAT de lângă Pădurea Făget

Până când municipalitatea nu se descotorosește de toată partea birocratică, studii de fezabilitate și alte min(ci)uni, atât zona La Terenuri, cât și pârâul Calvaria, precum și spațiul din imediata vecinătate, de sub Pădurea Făget, se găsesc într-o stare avansată de delăsare, nepăsare și mizerie în formă pură. 

Și pot rămâne a nimănui.

Adauga comentariu