La show-ul Dimitri Vegas & Like Mike de la Untold, doar cine e construit din beton armat nu a exclamat “Incredibiiiiil, cât e de tareeee!”

Nu trebuie să fii nici beat, nici drogat ca să te simți extraordinar la Untold, așa cum s-ar putea crede la prima vedere. E suficient să mergi în fața scenei potrivite, la momentul potrivit.

E adevărat că nu toți artiștii care fac show la Untold reușesc să adune zeci de mii de oameni și să îi mai și facă să vibreze la propriu și la figurat. Sunt unele concerte la care te simți bine și atât. Dar sunt câteva showuri la care a te simți bine e prea puțin spus, pur și simplu rămâi cu o senzație de wow zile în șir. De obicei, DJ-ii care rup gura târgului cântă târziu în noapte, cel mai devreme își încep prestația după ora 1.00. Oamenii îi așteaptă pentru că știu că merită.

Deși îți ard tălpile de oboseală, ai ochii roșii de nesomn, simți că îți pușcă urechile și ai flash-uri cu patul de acasă, mai dai ture pe la scene, mai arunci un ochi la ceas și aștepți momentul cel mai fierbinte al zilei, sau mai corect spus al nopții. În ziua 2 Untold, acest moment fierbinte a fost al lui Dimitri Vegas & Like Mike, doi DJ greci care vin an de an la Cluj. La 2,30 a început show-ul lor, în jocuri de lumini și lasere care te fac să nu îți desprinzi ochii de la scenă și să te miri ca un copil, deși ai mai văzut așa ceva. Dar mereu parcă vezi altfel spectacolul.

Inima începe să îți bată în ritm alert când vezi Cluj Arena plină ochi de oameni pozitivi, care nu vor altceva decât să se simtă bine. Și nu sunt nici beți morți, nici “sparți” să nu mai știe de ei. Oamenii, de la copii de 5-6 ani veniți cu părinții, la seniori trecuți de 60 de ani vor doar să danseze și să cânte împreună cu DJ-ii deja clasicul “imn” Untold: “Heeeeeeee, ooooooo” și alte hituri.

În marea de oameni flutură steaguri – ale României sunt cele mai multe, dar apar și Italia, Brazilia,  Israel, Germania, Franța și multe altele. La Cluj, sunt în aceste zile toate națiile lumii.

La nici 2 minute de la startul showului Dimitri Vegas & Like Mike, cei doi DJ îndeamnă publicul să aprindă toate iphone-urile și smartphone-urile. Cluj Arena e plină de “licurici” și de mâini ridicate în aer. Până și apaticii de la sectorul VIP (zonă unde e cea mai mare densitate de cocalareală și pițiponceală pe metru pătrat) și-au aprins lanternele telefoanelor, iar fetele bărbaților cu ceafă lată s-au urcat pe scaune, și-au pus coronițe cu becuri în păr și danseză lasciv, deși ritmurile nu bat deloc spre manea.

Dimitri Vegas & Like Mike te plimbă prin toate melodiile posibile, de la Red Hot Chilli Peppers până la coloane sonore din filme, precum Pirații din Caraibe. Cel mai des se aude mega hitul lor, Tremor, care e mixat în multiple variante. Probabil pentru mulți, unul dintre momentele cele mai tari este când întreg stadionul se așează (“Stay down, stay down” – este îndemnul celor doi DJ), iar la semnalul potrivit toată lumea “sare în aer”. Stadionul vibrează la propriu sub săriturile zecilor de mii de oameni, simți vibrațiile sub picioare pe gazon, ți se face pielea de găină, te uiți în jur, zâmbești la vecinii de distracție și îți spui în gând “Incredibiiiiiil, cât îi de tareeee”. Trebuie să fii din lemn sau beton armat ca să nu te prindă atmosfera și să nu crezi că ăsta e cel mai mișto moment din ultimele luni, ani…depinde de percepția fiecăruia.  

O oră și jumătate nu te mai interesează nimic, decât că ești la un show extraordinar, show la care ai venit să dansezi și să ai aceleași trăiri împreună cu alte câteva zeci de mii de oameni. Datele oficiale transmise sâmbătă la prânz de organizatorii Untold spun că vineri au fost peste 82.000 de oameni la festival.

Dimitri Vegas & Like Mike au reușit și anul acesta să facă publicul să sară în aer. Pentru cei care nu au fost niciodată la un concert de acest gen, trebuie spus că e genul ăla de lucru pe care trebuie să îl faci o dată în viață, indiferent că ești profesor universitar, o persoană sobră și conservatoare, o persoană care nu îi înțelege pe nebunii ăia care merg an de an la Untold să le mixeze în cap alți nebuni sau un/o bunic/ă care își spune că e prea bătrână pentru așa ceva.

În ziua 3 Untold vedeta va fi Armin van Buuren, un alt DJ care face spectacole impresionante. Este foarte probabil ca show-ul lui să fie cu mult peste cel al grecilor Dimitri Vegas & Like Mike.

Comentarii

unu'

05.08.2017 16:38

Nu pot pricepe în ruptul capului cum unul care freacă platane e el marea vedetă și nu compozitorii "hiturilor", sau interpreții lor. Prezic că până în 10 ani, vor deveni vedete niște roboți AI compozitori și că vor exista destui idioți care să-i aduleze.

Oana

05.08.2017 18:03

"Sit the fuck down!" "Sit your fucking ass down!" Si "Stay low, Romania!", serios, Gabriela Dragota? Asta a fost apogeul acestui "concert", cu hiturile altora, remixate? Iar publicul se executa si ovationeaza in delir, fericit ca este insultat de insusi Dimitri Vegas? Hello! Pe ce lume traim? Si dupa aia se ofenseaza ultrasii Untold cand sunt suspectati de deficit de sinapse. Incerc sa-mi imaginez cum am fi reactionat noi, publicul, daca ne-ar fi zis una ca asta Dave Gahan sau Martin Gore, saptamana trecuta, la concertul lor. Dar gusturile nu se discuta. Stilul e omul. Se numeste respect pentru publicul care cumpara bilete ca sa asiste la prestatia ta. Dar o fi fost o licenta poetica, mai stii, iar eu, ca o scorpie needucata ce sunt, n-am sesizat aceste subtilitati dj-esti de vocabular, marcat de cate-un fuck la fiecare trei cuvinte. Au mai evoluat un pic grecii, de la malaka la fuck, ce sa spun, nebanuite sunt caile artei. Ca sa parafrazez, cred ca fiecare public isi merita artistii. Dar chiar sa picam in halul asta pe spate si sa scriem un articol de doua pagini despre asta? Sit the fuck down, serios, oameni buni? P. S. Domnul primar, doamna sa si ceilalti stalpi ai comunitatii VIP sezura oare the fuck down cand le ordona Dimitri? Hai, distractie placuta la Untold. To be continued.

Gabriela Dragotă

06.08.2017 12:40

Serios, Oana, mă faci proastă și pe mine și pe alți câțiva zeci de mii de oameni? Și de ce? Pentru că am fost/au fost la un eveniment pe care nu îl înțelegi? Gusturile nu se discută, dar îți dai cu părerea și faci pe educata și pe rafinata din punct de vedere muzical. Știi tu cumva ce muzică mai ascult eu și restul publicului, știi tu la ce concerte am mai fost eu și restul? Eu am un termen de comparație când scriu aceste rânduri pentru că nu sunt atât de "educată" ca tine încât să merg doar la Depeche Mode și după aia să arunc cu rahat în ceilalți ale căror gusturi le "respecți". Ce să facem? Unii nu suntem așa stilați, suntem mai din 2017 și înțelegem un fenomen, care se numește EDM.

Și da, scriu câte pagini consider că merită un eveniment. Nu ești obligată să citești. Îl poți alege pe Pleșu, pe Kant...Sau ăștia erau DJ? Parcă mixează azi Kant.

Remy

05.08.2017 19:07
Dacă produci ceva de calitate dar nu cumpără nimeni produsul, ai sa mori de foame cu el cu tot. Așadar Djii sunt vedete pt ca fac spectacol luând sampleuri (bucăți) din piese de succes pe care le pun într-un context și împreună cu inginerii de sunet si lumini creează spectacolul. De aceea sunt adulati. Dau consultanță dacă este nevoie de mai mult despre astfel de evenimente...

Adriand

06.08.2017 08:48

Toate le inteleg,Ca mai trebuie si distractie ,chiar daca asta duce la terorizareaa jumatate din Cluj.Clujenii au platit impozite ca sa fie terorizati in propriile case de vacarm si in propriul oras de aglomeratia creeata, asta este ,suntem masochisti. Ceea ce a depasit total intelegerea mea ,a fost : ce facea helicopterul acela ,care la ora 7 dimineata in sfanta zi de duminica si sfanta sarbatoare a schimbarii la fata se rotea deasupra Clujului , facand un zgomot mai mare decat tot ceea ce s-a auzit pana atunci.Oare ce vedea el din inaltul cerului ,atat de important incat a trezit si pe ceilalti locuitori care mai reusisera sa doarma?Daca are cineva o explicatie , astept cu nerabdare sa mi-o impartaseasca.

Alex

06.08.2017 08:51

Oana, respect.

Un barbat

07.08.2017 21:26
Parerea Mea .... este;;;NEBUNI DE LEGAT SI    bocul   ,, Clujului va pierde enorm din voturi asa cum a pierdut si faimoasa  aurelia cristea ,,cu Legile  ei ,,intelijente ,, SA-L DUCA DRACULUI DE ,,ZDRANGANEALA   ,IN PADURE ,PE CAMP , IN PUSTIU ,, SI SA NU MAI ,,NE SPARGA LINISTEA  SI URECHILE  ,CU NEBUNIA  LOR ,, DE DOBITOCI ,,

Adauga comentariu