La sesizarea Ziar de Cluj, oamenii legii intensifică patrularea zonei turistice Cheile Turenilor

Oamenii legii intensifică patrularea pe raza localității Tureni și a zonei turistice Cheile Turenilor în urma sesizării Ziar de Cluj.

Ziar de Cluj semnala recent autorităților competente, de la Instituția Prefectului Județului Cluj și Inspectoratul Județean de Poliție Cluj la Inspectoratul Județean de Jandarmi Cluj, faptul că în apropierea zonei turistice Cheile Turenilor dar nu numai, localnicii din localitate sunt terorizați de numărul mare de câini ce au atacat în timp turiști, bicicliști, atât adulți cât și copii. 

Câinii agresivi ar aparține unei stâne din zonă, iar în timp situația pare să fi scăpat de sub control, context în care localnicii au ajuns să fie atacați chiar în spații publice.

Cazul a fost semnalat de un localnic pe adresa redacției:

„De mult timp, in imediata apropiere a zonei locuite (sub 100m), in Rezervatia Cheile Turenilor este o stana de oi. 

Acolo proprietarul oilor are caini din rasa Kangal (sau metisi ai lor) care, prin numarul lor, depasesc cu mult necesitatile stanei. Acesti caini sunt foarte agresivi, circula pe unde au ei pofta prin sat, nu poarta jujeu, atacand fara a fi provocati. 

Astfel de-a lungul timpului au atacat turisti adulti cat si copii, biciclisti, caini si pisici din sat precum si animale salbatice. Au atacat si ucis caini din sat. Repet, fara a fi provocati. Acestea nu se intampla langa stana, ci pe drumurile publice din sat sau in zona turistica Cheile Turenilor. Acesti caini nu mai pot fi controlati, ei fiind deja ucigasi”, semnala acesta. 

Chiar dacă problema este una veche și cunoscută în zonă, situația pare să fi degenerat în timp. 
Ziar de Cluj a sesizat autoritățile clujene în privința acestui caz. 

Intensificarea patrulării pe raza localității Tureni

În urma apelului lansat către autorități, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj au anunțat intensificarea controalelor în zonă. 

De asemenea, oamenii legii recomandă localnicilor din zona Tureni să apeleze 112 pentru a semnala eventualele pericole de acest gen:

„Având în vedere cele semnalate, vom dispune intensificarea patrulării pe raza localității Tureni și a zonei turistice Cheile Turenilor în vederea prevenirii repetării unor astfel de evenimente”, notează reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean „Alexandru Vaida-Voevod” Cluj.

„De asemenea vă comunicăm că în conformitate cu legislația în vigoare, efectivele Jandarmeriei Române, în cazul în care este semnalată prezența unui animal periculos prin serviciul de urgență „112”, au obligația de a se deplasa la locul în care se află animalul și de a lua primele măsuri referitoare la asigurarea perimetrului și implicit a protecției persoanelor sau bunurilor aflate în apropiere, în vederea înlăturării pericolului iminent. 

În acest sens recomandăm ca de fiecare data când sunt semnalate astfel de incidente, să se apleze serviciul de urgență „112”, urmând ca la fața locului să se deplaseze efectivele de poliție sau jandarmi aflate cel mai aproape de locul incidentului care vor interveni conform prevederilor legale”.


 

 

 

 

sursa foto: captură muntii-nostri.ro

Adauga comentariu