Din oras

La şase săptămâni de la moartea Alexandrei Filimon, prietenii şi familia constată că nu s-au luat măsuri

Prietenii şi familia o plâng în fiecare zi pe Alexandra Filimon, însă astăzi îi fac pomenirea de 40 de zile. Iar lacrimile sunt şi mai fierbinţi. Adolescenta este doar una dintre victimele gardurilor şi bordurilor de pe mijlocul şoselei, instalate de CNADNR.

Tânăra fusese lovită de o maşină pe trecerea de pietoni, în Vâlcele, iar ambulanţa a ajuns cu întârziere, pentru că a fost prinsă în coloană. Apoi, şoferul a mers mai mult pe contrasens, după cum arată un raport al intervenţiei.

„Apelul la 112, în data de 12.11.2016, a fost recepţionat la ora 14.33, iar echipajul a raportat că a ajuns la caz la ora 14.46 de minute. Deplasarea ambulanţei la caz a fost îngreunată de traficul congestionat, dar mai ales de existenţa delimitatoarelor de sens. Aceşti factori au obligat echipajul de terapie intensivă să ruleze cu membrii pe contrasens, în condiţii de trafic aglomerat pe două sectoare, respectiv Feleacu şi Vâlcele. Autospecială a rulat pe contrasens de la sensul giratoriu din Feleacu până la ieşire din localitate, iar în localitatea Vâlcele până la prima trecere de pietoni”, se arată într-un raport trimis prefectului.

În 27 noiembrie, peste 500 de felecani au protestat şi împotriva gardurilor şi bordurilor prea înalte. Însă protestele lor au rămas fără răspuns. Aşa cum şi cei dragi Alexandrei au rămas fără un răspuns la întrebările şi suferinţa lor.

„Câte accidente trebuie să se mai petreacă? Câţi oameni trebuie să mai moară? Oare cei care au gândit proiectul s-au gândit vreo secundă şi la aceste detalii?”, se întrebau prietenii Alexandrei la doar două săptămâni după ce adolescenţa şi-a pierdut viaţa.

Bordurile sunt tot acolo, gardurile sunt tot acolo, iar ambulantele nu vor putea ajunge la timp, in cazul in care va avea loc un alt accident.

„Vorbim de accidente pe DN1, pentru ca pot fi solicitari din comune. Intr-adevar, ;problema este la nivelul comunei Feleac, unde este pe un sens o singura banda. In Tureni, sunt doua benzi pe fiecare sens. Logic, cu cat e mai larg drumul, cu atat ai mai multe posibilitati de ocolire a unui posibil incident, eveniment. Soferii de ambulanta sunt obisnuiti sa ocoleasca cat se poate asemenea „obstacole” naturale sau artificiale. Nu stiu ce sa zic de Valcele. Ar trebui sa se gandeasca la niste pauze intre separatoare, ca sa poti face un zig-zag sau o sinusoida printre sensul de mers si de venire”, precizeaza Horia Simu, directorul serviciului de Ambulanta.

Astazi, clopotele bat pentru Alexandra…

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *