La initiativa Ziar de Cluj, alesii locali se mobilizeaza impotriva cersetorilor

Problema cersetoriei din oras, ignorata complet de catre edili in ultimii ani, e, in sfarsit, constientizata si de catre alesii locali. Consilierul local Claudia Anastase (PSD) se implica in problema care ii priveste pe locuitorii tuturor cartierelor din orasul comoara al Ardealului. Saptamana viitoare, aceasta va organiza o dezbatere public a cu tema “Alesii locali si studenţii clujeni combat cersetoria”. Daca va fi nevoie, promite Anastase, va initia chiar si o hotarare de consiliu local care sa ajute in lupta impotriva cersetoriei.

In urma cu trei luni, Ziar de Cluj publica articolul cu titlul “Primavara infloresc cersetorii. Cine si cum ii poate opri”, in care alesii locali erau intrebati care sunt propunerile lor pentru combaterea cersetoriei in orasul ce se doreste a fi capitala culturala europeana in 2021.

Pe atunci, Claudia Anastase spunea ca va incerca sa creeze o punte de comunicare intre forul local si Politia Municipiului, pentru a sprijini si a ajuta actiunile de combatere a cersetoriei in oras:

"Voi incerca astfel, din pozitia de reprezentant al municipalitatii, sa inteleg de ce actiunile Politiei nu au efectul dorit, de ce oamenii se intorc inapoi in oras si ce pot face, cum pot ajuta sa imbunatatim situatia".

Iar alesul local s-a tinut de cuvant: ieri, pe site-ul primariei Cluj-Napoca a aparut anuntul dezbaterii publice care va avea loc in Sala de Sticla a Primariei, saptamana viitoare.

“La dezbatere sunt invitati reprezentanti ai Directiei de Asistenta Sociala, ai Politiei Locale, municipale, ai organizatiilor studentesti”, spune Anastase.

De asemenea, consilierul local i-a invitat la aceasta dezbatere si pe studentii preocupati de problema cersetoriei in oras, despre care Ziar de Cluj a scris in urma cu doua saptamani.

“Fiecare dintre acesti participant are un alt punct de vedere, care trebuie ascultat. Asa, putem ajunge la o concluzie care sa implice toate partile. De asemenea, toate partidele vor avea cate un reprezentant in dezbatere, ca sa putem sustine, dincolo de partea frumoasa de mana stransa in parteneriat, si partea logistica.  Vreau sa constituim niste echipe civile, mobile, dar care sa nu fie lasate singure prin oras. Avem forta din partea politiei si entuziasm din partea studentilor. Trebuie neaparat sa facem niste pasi in acest sens. Daca e nevoie, a doua zi o sa initiem un proiect de hotarare”, a mai declarat Anastase. 

Comentarii

@voi

04.06.2014 17:38

Va laudati prea mult...acuma nu de mult a fost un alt ziar care a scris despre preblemele cu cersitul (oare de ce nu lasati comenturile care va critica dar nu au cuvinte jignitoare?)

Adauga comentariu