La ghisee, ca-n transee: La Pasapoarte bate vantul. Si la ghiseu, si la baie

Seria aventurilor la ghiseele institutiilor din oras ne-a dus astazi la Serviciul de Pasapoarte. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii. La sediul Serviciului de Pasapoarte era odinioara coada pana in strada, dar de cand romanii pot trece granita spre vestul Europei “doar cu buletinul” oamenii nu se mai inghesuie. Vineri, inainte de masa, erau patru oameni la parterul institutiei. Un domn de la informatii, putin flegmatic, dar pana la final aproape amabil, o functionara si doi cetateni.
“Ce va trebuie? Chitanta si buletin. Ce chitanta, chitanta de la CEC! 216 sau 276 de lei, depinde de care va faceti, biometric sau nu. Cu alalalt nu puteti merge in tari cu viza, numai cu biometric. Adica tari ca America, nu Turcia”, ne lamureste, plictisit, barbatul.
Un singur ghiseu deschis, cateva scaune de lemn unde sa te asezi in sala de asteptare, dar curatenia este exemplara in ciuda vremii umede de afara. Exista si o rampa amenajata pentru persoane cu dizabilitati, cam abrupta ce-i drept. In ceea ce priveste toaleta, omul de la “Informatii” ne spune sec:
“Cum iesiti… in fata… aia ecologica”.
Afara viscoleste zapada, iar mercurul termometrelor e mult sub zero grade. “Aia ecologica” e o cutie portocalie in care nu-ti vine sa intri.
  • Organizare: 9
  • Comportament: 7
  • Conditii persoane cu handicap: 7
  • Sala de asteptare: 8
  • Toalete: 1
  • Media: 6,4
 

Adauga comentariu