La ghisee, ca-n transee: La Cadastru, dezastru!

Seria aventurilor la ghiseele institutiilor din oras ne-a dus astazi la Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj-Napoca. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii. Biroul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Cluj-Napoca functioneaza in acelasi spatiu ponosit din Piata Garii nr. 4-6. O cladire cu crasma de cartier la parter, pereti manjiti cu noroi si usi ieftine din termopan.
Ghiseele se ascund intr-un spatiu de la etajul I, unde ajungi numai dupa indicatiile unei femei care te indruma prin cladire. “Pentru eliberare de acte, prima la dreapta”, spune aceasta, in timp ce-si pune la fiert niste apa, intr-un spatiu improvizat.
Dupa ce urmezi indicatiile, dai de o incapere cu miros acru de mucegai. Culoarea mochetei nu o mai ghicesti, iar un raft ciobit, din lemn, tine loc de masa pentru completarea cererilor. La ora 9 dimineata, coada inca nu s-a format la ghisee. La „persoane fizice” sunt trei barbati care asteapta. Sunt trimisi alaturat, la Caserie, unde trebuie sa achite anumite taxe pentru solicitarea extraselor de carte funciara. Spatiul in care functioneaza ghiseele este uitat de autoritati: se vede ca nu s-a facut nicio investitie de ani buni. Asta, in timp ce Serviciul Judetean functioneaza intr-o cladire noua, din cartierul Gheorgheni. La “municipiu” insa nu ai nici macar un scaun unde sa iti tragi sufletul. Functionarele nu se mai vad de teancurile de dosare.  O imagine graitoare a functionarului public din Romania: “ingropat” printre hartii si cu spatele la ghiseu. In atmosfera deprimanta, se aude un “Multumesc!”, iar femeii i se raspunde: “Cu placere”. Autoritatile au uitat de acesti functionari, parca pedepsiti sa lucreze opt ore in acest spatiu gri. Totusi, una dintre femeile de la ghiseu mai are inca puterea sa zambeasca. Cand vine vorba de accesabilitate, persoanele cu probleme motorii nu au nicio sansa sa ajunga la ghiseu: ar trebui sa urce doua randuri de scari, iar rampa si lift nu au la dispozitie. Iar de toaleta, nici vorba!
  • Organizare: 7
  • Comportament: 8
  • Conditii persoane cu handicap: 0
  • Sala de asteptare: 5
  • Toalete: 0
  • Media: 4

Comentarii

TNT

21.10.2013 11:17

Nu este vina lui Boc ca nu s-a finalizat noua constructie a OCPI Cluj, doar directoarea si"clanul"de la conducere poarta toata vina.Cum spunea cineva locul lui Kovacs nu este in fruntea OCPI ci la Balaceanca-asta in cazul in care s-ar intoarce de unde a venit "sudista, daca mai ramane in Cluj, poate obtine fara pile sau interventii un loc in pavilionul 5.

pit

07.03.2013 20:12

multumiti lui boc ca a fost prim ministru si nu a terminat sediul ocpi cluj. plus directoarea actuala de la cad e la cutite cu cartea funciara si nu stie cum sa le saboteze

Adauga comentariu