La ghisee, ca-n transee: Iz comunist la Posta Mare

Seria aventurilor la ghiseele cele mai utilizate din oras continua. In functie de organizare, comportamentul functionarilor, accesul persoanelor cu handicap, starea toaletelor si a salii de asteptare, fiecare institutie a primit o nota de la 0 la 10. Care este institutia cu adevarat demna de un oras de cinci stele, vom afla impreuna la sfarsitul acestei campanii. Oficiul Postal nr.1 sau Posta Mare este unul dintre locurile cele mai accesibile din centru pentru a plati facturi, a trimite colete sau bani. Nu si pentru persoanele cu dizabilitati, care nu au nicio sansa sa intre in cladire. La usa principala sunt directionati printr-un afis la poarta 2, dar nici pe acolo nu pot intra in sediu, ci doar in curte. In sala de asteptare, ghisee multe, majoritatea inchise. Oricum, aglomeratia nu este atat de mare la orele diminetii. Sunt mese si scaune, unde oamenii se pot aseza sa completeze adresa pe scrisori. Curatenia este acceptabila, in ciuda aerului destul de inchis. Comportamentul functionarilor lasa, insa, de dorit. Una dintre doamnele sictirite din spatele ghiseului prefera sa ignore omul si intrebarea de dupa sticla, pana termina conversatia de maxima importanta cu o colega.
“Toaleta aici, in incinta, nu avem. Mergeti in Piata Unirii”, a spus femeia foarte mirata de intrebare.
Asadar, in cazul in care nimeresti un interval orar si trebuie sa stai la coada o buna bucata de vreme pana cand esti servit, ar fi o idee buna sa ai o vezica rezistenta. In schimb, pastrand traditiile din vremurile apuse, vremuri care inca se mai simt in aceasta institutie, Posta ofera posibilitatea de a da telefoane in tihna unui hol obscur cu un intreg sir de telefoane publice. Da, mai exista asa ceva!
  • Organizare: 8
  • Comportament: 6
  • Conditii persoane cu handicap: 0
  • Sala de asteptare: 8
  • Toalete: 0
  • Media: 4,4

Comentarii

Irina

05.02.2013 15:55

Cel mai interesant a fost inainte de Craciun cand nu mai existau formulare pentru confirmarea de primire la nici un oficiu postal din Cluj. In consecinta, era imposibil sa trimiti o scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Periodic dispar tinmbrele judiciare (aici e ministerul justitiei vinovat).

O alta situatie ciudata e legata de plata taxelor judiciare la posta cand, pana anul trecut nu era necesara nici o formalitate, iar acum trebuie completat un formular imposibil cu cif-ul municipiului cluj napoca, contul bancar de la trezorerie, contul bancar al deponentului si multe altele ... si, daca faci o greseala, o iei de la capat, pentru ca doamna de la ghiseu zice ca "nu ajung banii" daca sunt taieturi pe maretul formular.

No, in rest, totul e ok ;)

Iulian Haba

05.02.2013 15:37

Ai dreptate! Numai ca poti nota cu 1 o buda infecta, insa una inexistenta?!? Am modificat grila de notare, in asa fel incat sa putem penaliza si lipsa desavarsita a toaletelor. Multumim pentru observatie!

Lucian

05.02.2013 15:31

Daca tot se dau notele de la 1 la 10, cum de au primit nota 0? Nu va stresati, e la fel si in alte orase... de cinci stele :)

Adauga comentariu