La Drumuri si Poduri Judetene domneste haosul. Nimeni nu stie unde sunt declaratiile de avere

In timp ce directorul general, fostul prefect Calin Platon, se relaxeaza la soare in Grecia, subordonatii sai sunt pierduti in spatiu. Cu toate ca declaratiile de avere ar fi trebuit afisate pe site-ul institutiei de o luna de zile, acestea sunt de negasit. Nici macar sa fie puse la dispozitie la cerere, desi ar trebui sa fie disponibile din oficiu, conform legii.

De vreme ce directorul general e in concediu, singurul om din toti cei 325 de salariati care poate vorbi cu presa, subalternii sai nu se obosesc sa dea vreun raspuns pertinent. La secretariat se pare ca se stie doar cate lingurite de zahar vrea seful in cafeaua de dimineata, iar la auzul sintagmei “declaratii de avere” secretara se poarta de parca ar auzi limbi straine.

“Nu stiu de ce v-au facut legatura aici, eu nu am nicio treaba cu declaratiile de avere. E departamentul informatic, ne ocupam de site. Sunati, va rog din nou la secretariat, eu nu va pot ajuta”, se aude de la capatul celalalt al firului.

La cel de-al doilea apel secretara recunoaste ca habar nu are cu ce se mananca aceste declaratii, unde ar putea fi sau cine ar putea sti ceva de ele.

“Domnul director este in concediu, domnul adjunct este plecat, nu stiu...Sigur ca avem birou juridic, dar persoana este in concediu...Poate la resurse umane?”, spune ea.

Apoi la biroul de resurse umane, femeia de la capatul celalalt al firului se blocheaza si inchide telefonul. Revenind, la a treia discutie, secretara isi aduce aminte ca nu este autorizata sa dea niciun fel de informatii.

Va reamintim ca fondul de salarii pe anul trecut a Drumuri si Poduri Judetene a fost de 6,6 milioane de lei, iar societatea este subordonata Consiliului Judetean Cluj. Termenul pentru depunerea declaratiilor este 15 iunie, data de la care functionarii au 30 de zile la dispozitie pentru a le afisa fie pe site-ul institutiei. Insa nici urma de ele. Pe portalul Agentiei Nationale de Integritate se poate gasi declaratia de anul trecut a directorului Platon din care reiese ca a avut un salariu lunar de 1.000 de euro in 2013.

Numele lui Platon a iesit in evidenta dupa o tacere de cativa ani in primavara acestui an, cand a efectuat in mod ilegal, la trei drumuri din judet, lucrari in valoare de peste 3,6 milioane de lei si apoi a vrut sa ii deconteze la o alta regie a judetului, RAADPP. Accestia din urma aratau ca nu exista niciun fel de contract intre cele doua institutii si au refuzat plata.

De asemenea, numele lui Platon apare si in dosarul de coruptie al fostului presedinte CJ, Horea Uioreanu, in contextul in care voiau sa uneasca Drumurile Judetene cu RAADPP, iar in fruntea noii societati sa troneze Calin Platon, “aflat sub influenta presedintelui CJ Cluj”, pentru un acces mai facil la banii din proiectele de drumuri.

Adauga comentariu