La curbe, Coaliția de guvernare troznește. ”Sensibilul” Emanuel Ungureanu de la ”plusereu” se plânge că UN deputat PNL a votat ca Năsui să nu fie sprijinit în fața moțiunii simple depuse de PSD

Dorința PNL de a reface în culise alianța cu PSD este cât se poate de clară, afirmă la RFI deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu. El spune că „atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate".

Emanuel Ungureanu observă o ostilitate din partea PNL față de USR PLUS:

„Da, o să vă spun foarte sincer, da. Această ostilitate a existat dintotdeauna și este cât se poate de suspectă modalitatea de acțiune, de data asta a PSD-ului, care pare înțeles cu PNL-ul. Toate moțiunile simple de până acum au fost depuse împotriva unor miniștri USR PLUS, este un lucru cât se poate de suspect și este cât se poate de clară dorința PNL-ului de a reface în culise alianța cu PSD, este ceea ce am mai spus în foarte multe situații, visul USL nu a murit".

La remarca jurnalistului că moțiunile simple împotriva miniștrilor USR PLUS au fost respinse până la urmă la vot, deputatul a răspuns:

„Atmosfera care s-a creat în jurul ministerelor USR PLUS a fost cea de ostilitate. Ieri (luni-n.r.), un senator PNL a votat în Comitetul Politic PNL ca la moțiunea simplă împotriva colegului meu Năsui, PNL să voteze pentru această moțiune. Deci există asemenea tensiuni și ele au la bază niște frânări ale reformelor, inclusiv în zona economiei, despre care am mai vorbit. Domnului Năsui i se reproșează și acel denunț pe care l-a făcut la DNA pe Măsura 3. Sunt niște firme atașate de PNL, care pierd bani prin desființarea acestei Măsuri, firme de consultanță dubioase, despre care o să mai vorbesc la timpul potrivit. Deci da, există visul USL încă în viață. Sunt anumite tensiuni, fiind în mod clar între USR PLUS și PNL ceea ce am numit eu o căsătorie în interes național, nu neapărat o căsătorie din dragoste, mă refer la politică, bineînțeles".

Adevărul este că nu e departe ziua în care ”un interes național” va zbura ”plusereul” sau ”peneleu” de la guvernare. La cum își dau ăștia la gioale în interiorul Coaliției, distrugându-și zilnic actul de guvernare, ratând ca imagine publică tot ce se poate rata, de zici că ne-am întors în timp pe vremea glorioasei guvernări CDR, mai trebuie să vrea și PSD să se alieze cu unii dintre acești pierdanți. Dar credem că PSD se păstrează pentru 2024 când va guverna și singur. Măcar despre PSD se știe sigur ce sunt, pe când ăștia (plusereul și peneleul) ne vând în continuare spirt Mona și ne mint că e șampanie.

Adauga comentariu