La Cluj, stiinta este scoasa la o cafea. Jos Palaria pentru evenimentul Cafeneaua Stiintei!

Astazi are loc prima editie a evenimentului Cafeneaua Stiintei, un eveniment care presupune aducerea stiintei si a dialogurilor despre anumite subiecte din domeniu in spatiul confortabil al localurilor. Evenimentul va avea loc in cadrul La Cizmarie Cafe, incepand cu ora 19. 

Pentru prima editie a acestui eveniment, invitatul special este Prof. Dr. Neda Zoltan, profesor in cadrul Facultatii de Fizica a UBB, care va vorbi despre modul in care coordonatele spatiu-timp din fizica moderna sunt croite dupa lumina. 

Evenimentul reuneste intr-un spatiu informal atat comunitatea stiintifica cat si publicul larg, astfel incat, poate participa oricine. Este o ocazie perfecta pentru cei care doresc sa se familiarizeze cu teoria relativitatii sa puna intrebari la care si-au dorit intotdeauna sa afle raspunsuri. Cafeneaua Stiintei ofera posibilitatea de a discuta cu un cercetator in domeniu, un fizician cunoscut, pur si simplu, stand la o cafea sau la o bere.

Cafeneaua Stiintei se recomanda pe pagina de Facebook drept o comunitate stiintifica. Reprezentantii acesteia isi propun ca o data pe luna sa invite unul sau chiar mai multi cercetatori stiintifici, experti in domeniul lor de activitate si, totodata, buni comunicatori cu publicul nespecialist. In editiile urmatoare, Cafeneaua Stiintei isi propune sa acopere tematic intreg spectrul stiintific de la stiintele naturii (matematica, fizica, chimie), stiintele cognitive (psihologie) pana la mediu si stiintele vietii si chiar inginerie. 

Organizatorii recomanda celor care doresc sa participe sa-si rezerve un loc la numarul de telefon 0754225228, intrucat locurile sunt limitate. Intrarea este libera.

Pentru creativitate si pentru initiativa de a promova stiinta intr-un cadru informal, Ziar de Cluj isi da Jos Palaria in fata primei editii a evenimentului "Cafeneaua Stiintei"!

Adauga comentariu