La Cluj nu sunt probleme cu distribuirea manualelor şcolare

Prima săptămână de şcoală este mai lejeră în majoritatea unităţilor de învăţământ. Iar începerea anului şcolar a fost programată mai devreme tocmai pentru ca elevii să aibă o săptămână de acomodare, iar din 19 să înceapă activităţile didactice în forţă.

Din fericire, elevii clujeni vor avea la dispoziţie şi toate manualele, astfel încât procesul educaţional să nu aibă de suferit.

La solicitarea Ziar de Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean ne-a informat care este situaţia manualelor şcolare.

"Încă 2 tipuri de manuale digitale la clasa a IV-a sunt în proces de distribuire, iar manualele pentru clasele a 11-a şi a 12-a tot în proces de distribuire, colegii de la depozitul de manuale au programare şi reprezentanţii unităţilor vin şi le ridică.

Manualele pentru care au fost solicitate retipăriri sunt distribuite şi în proces de distribuire, mai sunt doar 4 tipuri care urmează să sosească.

Acum sunt în proces intens de distribuire rechizitele oferite gratuit copiilor cu situaţii familiale delicate, a fost considerată o prioritate să ajungă la aceştia cât mai curând", precizează reprezentantul ISJ.

În Cluj nu avem programe-pilot care să prevadă repartizarea de tablete.

Mai rămâne doar ca elevii să aibă chef şi spor la învăţat.

Comentarii

Dan

15.09.2016 17:56

astea-s povesti cu pesti.... cum nu au probleme.. cind in cluj.. si chiar la clasa a IV s-au primit manuale vechi in locul celor noi (care inca nu-s tiparite.. nicdecum in curs de distribuire).Si nici acelea vechi nu au ajuns pentru toti elevii unei clase. De cum aratau manualele primite nu cred ca merita sa mai amintim.Vai de steaua noastra.

Claudia

15.09.2016 18:38

Ca părinte de elev de clasa a patra vă spun că aceasta este o minciună. Și nu mă mir, informația venind de la  ISJ!Am adunat bani să cumpărăm manualele de Limba româna și Matematică, deoarece cele gratuite, asigurate de minister, vor fi gata, cândva, anul acesta școlar!Am primit, într-adevăr, manuale de Educație civică, Arte vizuale, Religie și Muzică, atât. Nu Română, Matematică, Istorie și Geografie!Deci, ca de obicei, de la nivelul scaunelor înalte din ISJ totul este perfect și Clujul pe primul loc!

Roxana

16.09.2016 17:01

Bine Claudia!

Adauga comentariu